Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Vape | Din guide om vaping

Vape | Din guide om vaping

Har du stiftet bekendtskab med verdenen indenfor e-cigaretter, dampere og e-væske, så har du med garanti også hørt om betegnelsen vaping.

Vape eller vaper er et udtryk for det engelske ord vapor, som betyder damp. Dampen er på mange måder omdrejningspunktet for rygning på e-cigaretter – her er det nemlig ikke tobaksrøg men i stedet damp, der er produktet.

I det følgende kan du blive klogere på, hvad der er værd at vide om vaping, både hvis du er nybegynder eller mere erfaren damper.

Hvad vil det sige at vape?

I vape-verdenen er det de samme komponenter, der går igen: det vil sige e-cigaretten, e-væsken og de store kendetegnende skyer, som kommer fra den, der damper. Når man vaper, så suger man e-væske ind gennem e-cigaretten, hvori det omdannes til damp.

Så når du spørger – hvad er vaping? – så er det præcis det samme, som at dampe på en e-cigaret. Vaping er blot et andet udtryk, som især bruges i engelsktalende lande.

Mange vælger at ty til e-cigaretterne som et alternativ til traditionelle cigaretter og tobak, hvor andre blot damper, fordi det er en hobby.

Alt efter hvilke præferencer du har, når du trækker din vape op ad lommen, så findes der et hav af muligheder for at finde lige nøjagtig den sammensætning, der passer til dig.

Er du vild med de mange smagsnuancer, går du efter store hvide dampskyer eller foretrækker du i stedet det kendte ”halskrads”, som vaping kan give følelsen af? Vape-verdenen er fuld af muligheder.

Hvad er en vape?

Lad os først og fremmest få styr på komponenterne. Her hos Elekcig.dk sælger vi et bredt udvalg af forskellige vapes, også kendt som e-cigaretter, og alle kommer de med forskellige egenskaber og karakteristika.

En vape består i grove træk af de samme 4 dele:

1. En tank, hvori e-væsken opbevares.

2. En coil, der fungerer lidt som en væge – derfor kaldes den også for brænderen.

3. Et batteri, der er e-cigarettens powerhouse.

4. En driptip, som er mundstykket.

Det store udvalg af vapes afspejler de mange præferencer, enhver damper har. Det, der fungerer for din kammerat, fungerer ikke nødvendigvis for dig.

Derfor kan det være en fordel at prøve sig frem mellem de mest populære brands.

Hvordan fungerer en vape?

En vape fungerer på den måde, at e-væsken også kaldet e-juice eller vape-juice hældes på tanken. Her opbevares, opvarmes og omdannes væsken til damp, når den bringes i kog. Inde i tanken sidder der en coil, som sørger for at varme væsken op. Det sker, når batteriet sender strøm igennem coilen. På den måde bringes væsken i kog og udvikler sig til damp, når den suges ind gennem mundstykket.

Alt efter om man er mere eller mindre erfaren vaper, så er der mulighed for at skræddersy sit vape-kit med forskellige væskebeholdere, batterier/mods, coils og andet tilbehør, hvis ikke man ønsker en standard vape.

Andre vælger de populære Pod-systemer, der er et mindre og mere kompakt design, hvor mundstykke og tank er et modul, som kommer i et stramt design, der blot klikkes direkte på batteriet.

Vælg den rette vape til dit behov

Når du skal vælge din første vape eller en ny til samlingen, så har du et bredt udvalg at vælge fra – her hos Elekcig.dk har vi sørget for, at der er noget for enhver smag.

Derfor er det vigtigt, at du er helt klar på, hvilke præferencer og behov du har. På den måde kan vi eventuelt hjælpe dig i retningen af den, der passer bedst til dig, hvis du har brug for et par gode råd. Du kan se hele udvalget af vapes her.

Som det er med så meget andet, så sætter den erfarne vaper typisk flere og mere avancerede krav til deres e-cigaretter, end nybegyndere gør. Derfor findes der masser af skræddersyede løsninger til dig, der ønsker at sætte et præg på din egen e-cigaret. Det kunne eksempelvis være større batterier, også kaldet mods, som sammen med den rette e-væske giver store og tætte dampskyer. Jo flere avancerede indstillinger, desto vildere brugeroplevelse. 

Til mere uerfarne vapere findes der forskellige nybegynderkits, som indeholder alt, hvad man skal bruge for at komme i gang. Det gælder her om at gå med den vape, der er forholdsvis ukompliceret og nem at håndtere – såsom en Pod, der har tank og mundstykke i ét system. Der vil altid være mulighed for at opgradere undervejs, som man bliver mere erfaren.

Har du brug for råd og vejledning til at vælge den eller de rette komponenter til din vape? Du er velkommen til at kontakte os her.

Stort udvalg af juice til din vape

En stor del af oplevelsen med vaping handler om den e-væske eller vape-juice, som hældes på tanken. Det er væsken, der omdannes til damp, når batteriet aktiveres. Det er derfor væsken, der er med til at afgøre, hvor store dampskyer, du kan lave, og hvor meget halskrads du mærker ved inhalering.

E-væske består typisk af en blanding af propylene glycol (PG), vegetabilsk glycerol/glycerin (VG), nikotin og smagsaromaer. Indholdet og fordeling af komponenterne varierer alt efter, hvilken producent og type af væske, du vælger.

Hvilken smag på væsken er du til?

Vape-juice kommer i et hav af smagsvarianter, så her har du virkelig mulighed for at prøve noget forskelligt og udforske dine egne præferencer.

Klassiske smage som lakrids, vanilje, mentol og diverse frugtsmage er blandt manges favoritter. Her hos Elekcig.dk finder du e-væske fra forskellige brands – fælles for dem er, at kvaliteten er helt i top.

Du kan få det fulde overblik over de forskellige e-væsker her.

Foruden smagen så skal du også tage stilling til, om væsken skal være med eller uden nikotin. Mange har svært ved at holde et rygestop netop på grund af nikotinafhængigheden, men med E-væske er der god mulighed for at skære ned på nikotinstyrken gradvist.

Kundeservice sidder klar

Har du brug for hjælp til at finde den rette vaper og e-væske, eller har du andre spørgsmål til vaping generelt?Hos Elekcig.dk sidder vi klar til at dele ud af vores viden om e-cigaretter og ekspertise inden for området.

Du kan ringe til os på telefon 71 99 67 30, men du er også velkommen til at sende os en e-mail på [email protected] - så vender vi tilbage til dig, så snart vi kan.