Hurtig levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Nikotin poser (snus)

Nikotin Poser (Snus)

Nikotinposer udspringer af det koncept, som mange allerede kender som snus. Poserne produceres af naturfibre og med indhold af nikotin og en smagsgiver. Produktet er et populært tobaksfrit alternativ til rygning eller damp og er især velegnet på steder, hvor hverken rygning eller damp er tilladt. Nikotinposer har et hurtigere nikotinoptag, end du måske er vant til fra damp. Poserne kommer i forskellige størrelser, indhold af nikotin og smag – hos Elekcig har vi et stort udvalg af nikotinposer fra kendte brands.

Vælg filter:Filtreringsmuligheder:
Brandnavn
 1. LYFT3 Varer
 2. ZYN14 Varer
Mindre
Nikotin styrke (mg/g)
 1. 32 Varer
 2. 61 vare
 3. 83 Varer
 4. 125 Varer
 5. 141 vare
 6. 151 vare
Smagstype
Styrke
 1. Normal5 Varer
 2. Strong7 Varer
 3. Extra Strong4 Varer
 4. Super Strong1 vare
Andre kategorier

Total 17 produkter

Total 17 produkter

Total 17 produkter

Total 17 produkter

Nikotinposer - et tobaksfrit alternativ til snus

Du har formentlig allerede stiftet bekendtskab med nikotinposerne – og er du interesseret i at få endnu mere viden om det populære, røgfrie alternativ til snus, cigaretter og e-cigaretter, så læs med.

I det følgende kan du blive klogere på, hvad det er der kendetegner de små poser, som også går under navne som nico pods og tobaksfri snus. Du kan få svar på spørgsmål omkring, hvad de indeholder, hvordan du bruger dem og hvorfor mange vælger nikotinposer frem for traditionel snus, cigaretter eller e-cigaretter.

Hvad er nikotinposer?

Nikotinposer forveksles ofte med både snus og tyggetobak, men det der karakteriserer en nikotinpose er netop, at der ikke er tobak i, hvilket der som bekendt er i snus. Det er med andre ord et 100% tobaksfrit produkt.

Nikotinposer er små, hvide poser, som indeholder nikotin i pulverform, men er fri for tobak. Styrken afgøres af nikotinindholdet pr. gram – så du kan selv vælge, hvilken nikotinmængde du har behov for.

Poserne kommer i runde plastikbeholdere med omkring 20-24 poser i hver. I beholderne findes de nye poser, imens de brugte samtidig kan opbevares separat indtil de smides i skraldespanden. Konceptet er netop det, mange kender fra snus, og derfor kan man nemt komme til at forveksle de to.  

På samme måde som med e-juice og snus kommer nikotinpulver med forskellige smage, såsom citrus, mentol, kaffe og lakrids. Du kan med andre ord skræddersy din nikotinoplevelse og tilpasse den til næste gang, du skal købe en pakke med nikotinposer. Ændrer behovet sig, vælger du blot en variant med mere eller mindre nikotin og med en anden smag.

Hvis du som mange andre leder efter et tobaksfrit alternativ til snus, cigaretter og e-cigaretter, så kan nikotinposer derfor meget vel være løsningen for dig. De mest populære brands herhjemme i Danmark, som du også finder her hos Elekcig, er ZYN, LYFT, XQS og Loop.

Snus eller nikotinposer – kender du forskellen?

En af årsagerne til at mange forveksler nikotinposer med snus er, at de både i udseende og brug minder meget om hinanden. Det der kendetegner traditionelle snusposer er, at de både indeholder nikotin og tobak, og at de skal ”indtages” i munden under læben gennem slimhinden.

Snus er, modsat nikotinposer, ikke et nyt produkt på det røgfrie marked. Snus eller tyggetobak er hovedsageligt kendt fra Sverige, hvor det i mere end 200 år har været populært at ”snuse”. Oprindeligt fandtes snus kun i løs form, men sidenhen er portionsposerne kommet til. Snus er ikke kun forbeholdt svenskerne, det er også udbredt i mange lande i Europa, heriblandt Danmark, og i Amerika og Afrika.  

I slutningen af 2019 blev det nye alternativ til snus lanceret i Danmark – også kaldet nikotinposer, nicopods og nicotine pouches. Eftersom at der ikke er tobak i poserne, er det her produkt ikke reguleret på samme måde som snus og andre tobaksvarer – og blandt andet derfor vinder det stor popularitet i Danmark.

Hvordan bruges nikotinposer?

Nikotinposerne bruges ved at man sætter posen under læben mod tandkødet – og så snart posen bliver vædet af spyttet i munden, så frigives både smag og nikotin. Nikotinen optages herefter gennem tandkødet og ind blodet, hvorefter man vi mærke en nikotinrus. Posen tages ud efter eget behov, men typisk når virkningen er aftagende.

I modsætning til snus og cigaretter er nikotinposer et røgfrit alternativ, hvilket samtidig betyder, at de kan bruges overalt. Nikotinposer er derfor populære hos mange, fordi de er mere private og usynlige, end hvis man tænder en cigaret eller damper på en e-cigaret.

Er nikotinposer farlige?

Mange spørger sig selv, når de begynder på nikotinposerne, om det mon er skadeligt eller ligefrem farligt. Der er konsekvenser ved alt, hvad man benytter sig af, når det gælder både tobaks- og nikotinprodukter. Derfor kan det for mange være rart at undersøge produktet og klæde sig selv godt på, når man vælger at bruge nikotinposer – det forsøger vi at imødekomme her.

Med nikotinposer har man mulighed for at vælge den variant, der passer til det behov, det niveau eller den præference man har. Er du ikke erfaren bruger kan du eksempelvis vælge en mildere variant med en smag, som passer det din personlige præference.

Hvor skadelige er nikotinposer?

Det er sådan, at når man fjerner tobakken fra snusposerne, så er der kun nikotin tilbage – og deraf kommer navnet nikotinposer – og netop nikotinen er stærkt vanedannende. Derfor er der risiko for at lande i en afhængighed på samme måde som med cigaretter. Derfor kan det for mange være en god idé at prøve sig frem med forskellige styrker af nikotin, så man finder det leje, hvor det er komfortabelt.

Foruden nikotinafhængigheden, som næppe er en overraskelse for nogen brugere, så kan poserne og indholdet i dem også have en negativ indvirkning på tandkødet, tænderne og mundhulen. Hvor skadelige de er, lader vi være op til lægefagligheden.

Kend lovgivningen omkring nikotinposer og snus

Der er en del forvirring omkring, hvorvidt nikotinposer, eller snus som de også forveksles med, er lovlige herhjemme i Danmark. Lad og derfor én gang for alle stille reglerne op omkring køb og salg af nikotinposer, sådan som de er pt. – det er simpelt: nikotinposer er lovlige både i brug og salg i modsætning til snus. Nu skal du høre om, hvorfor det er sådan.

Er nikotinposer lovlige i Danmark?

Det korte svar er ja, nikotinposer er lovlige i Danmark.

Det er de, fordi de ikke indeholder tobak, men udelukkende nikotin, og derfor er der ikke nogen lovgivning i Danmark, der på nuværende tidspunkt regulerer produktet. Lovgivningen på området er flerfoldig, men gælder kun produkter, der indeholder tobak – uanset om de skal ryges, tygges eller indtages på andre måder såsom med snus. Man kan med andre ord frit sælge, købe og bruge nikotinposer i Danmark, da de er tobaksfrie.

Hvorfor er snus ulovligt i Danmark, når nikotinposer ikke er?

I modsætning til nikotinposer, så er det ulovligt at importere, markedsføre og sælge snus i Danmark, da det indeholder tobak – det er dog stadig tilladt at købe og importere det til eget forbrug. Grænsen for hvornår mængden kan regnes for ”eget forbrug” går ved 750 gram snus. 

Har du spørgsmål til nikotinposerne eller det øvrige sortiment her på Elekcig.dk, så skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi deler gerne ud af vores viden og ekspertise på området. Kontakt os her.