Hurtig levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Selvblander

Bland selv e væske

Der optræder mange fordele ved at blande sine egne e-væsker. Blandt andet kan man skabe sine egne smagsvarianter, man kan blande større mængder (færdig e-juice må maksimalt sælges i 10 ml. flasker), samt at du kan selv tilpasse PG/VG og nikotin niveauet. Hvis du vælger at blande din egen e-væske har du behov for 3 elementer: VPG basevæske, nikotinbase og aroma. Alle tre komponenter kan du finde her på siden. Derudover har du behov for en tom flaske til at blande væsken i. Ønsker du at vide mere om, hvad det vil sige at blande sig egen væske, så læs med herunder.

Vælg filter:Filtreringsmuligheder:
Brandnavn
 1. Avoria10 Varer
 2. Chemnovatic2 Varer
 3. Crafted4 Varer
 4. Decadent Vapours60 Varer
 5. FlavourArt71 Varer
 6. Halo7 Varer
 7. Hangsen3 Varer
 8. My Juice by Copsa16 Varer
 9. Norrland1 vare
Mindre
Smagstype
Smag
VG / PG level
 1. 30 VG / 70 PG2 Varer
 2. 50 VG / 50 PG4 Varer
 3. 70 VG / 30 PG12 Varer
 4. 80 VG / 20 PG1 vare
Andre kategorier
Side

Total 180 produkter

Total 180 produkter
Side

Total 180 produkter

Total 180 produkter

Hvilke fordele optræder der ved at blande selv?

Med bland selv processen medfølger der naturligvis en række fordele. En af fordelene er, at du kan skabe dine helt unikke e-væsker med forskellige smagsvarianter. Derudover siger lovgivningen at færdigblandede nikotin væsker kun må købes i 10 ml flasker, hvorimod ved bland selv, der har du mulighed for at blande større mængder ad gangen. Ydermere kan du selv styre VG/PG forholdet samt nikotinstyrken. Sidst men ikke mindst er bland selv e væske også en billigere løsning i modsætning til at købe færdigblandede væsker.

 

Bland selv e væske med nikotin er på ingen måde kompliceret, det eneste du skal bruge er blot VPG base, aroma, nikotin, en flaske til at blande i samt en sprøjte til at måle af med.

 

Hvad er vigtigt at vide om blandingsforholdet?

Udover de tre komponenter i blandings væsken, er det vigtig at væsken og nikotin shotsene bliver valgt ud fra hvilket VG/PG forhold, der ønskes. Med et højt VG (vegetabilsk glycerin) forhold vil du opleve en tyk væske, store dampskyer samt mindre halskrads. Derimod vil du med et højt PG (propylene glycol) forhold opleve en tyndere væske, mindre damp og mere halskrads, også kaldet throat hit, ligesom ved almindelige cigaretter.

 

Det er vidt forskellige fra person til person, hvilket blandingsforhold der foretrækkes. Når du blander din egen e-væske er selve VPG base det primære element, og udgør mellem 80% og 95%. De resterende procenter udgøres af aroma. Selve basen består af vegetabilsk glycerin (VG) og propylenglycol (PG), og forholdet mellem disse er afgørende for det færdige blandingsprodukt. 

Når du tilføjer aroma til din væske, får den en bestemt smag. Her findes tusindvis af forskellige smage, som frit kan blandes til en unik opskrift. 

 

Hvis du ønsker en e juice med nikotin, er det vigtig at du husker handsker, når det skal tilsættes. Derudover er det vigtigt, at du lader væsken modne i 7-14 dagen inden brug, for at opnår den optimale smag. Modningsprocessen kan dog fremskyndes ved at opvarme væsken kortvarigt.

 

For at finde frem til det såkaldte blandingsforhold anbefaler vi, at du blot prøver dig frem, og eksperimenterer med ingredienserne. Det handler blot om at komme i gang, og på den måde finde frem til den smag samt styrke, som du er mest tilfreds med. Til inspiration findes der mange guides og mange forskellige opskrifter, som du kan anvende. Disse kan du eventuelt støtte dig op ad, indtil du bliver mere tryg ved at blande selv - klik her 

 

Findes der forskellige typer af bland selv e væske?

 

Hvis du ønsker at udnytte fordelene ved bland selv, har du to måder at gøre dette på; bland selv fra bunden eller shortfills. Alle nødvendige dele til begge blandingsmetoder, er uddybet herunder og findes her på siden. 

 

 

VPG Base 

Vil du prøve kræfter med at blande din egen e-juice, så er det vigtigste element din VPG base. Det er selve grundelementet i væsken, og udgør derfor den største del. Det er denne del, som gør det muligt at fordampe væsken, og det er derfor meget vigtigt, at basevæsken er fremstillet korrekt. VPG base findes med forskellige VG/PG forhold alt efter præferencer og hos Elekcig finder du base fra producenterne Avoria og Chemnovatic. Basen sikrer dig en behagelig og klar duft, og uanset hvilken smag du vælger at blande op med, vil aromaen fortsat dominere og fungere helt fantastisk i samspil med basen. VPG base er smagsløs, og bør af den grund ikke dampes alene. Det anbefales at man benytter en VPG base med 50VG/50PG, hvis det er første gang du eksperimenterer med selvblanding. Du kan finde alle vores basevæsker her.

 

Nikotinbase

Til din VPG base kan du tilsætte nikotinbase alt efter ønske. En nikotinbase, er en slags filler, som er en væske uden smag eller duft. Det er et rent produkt, hvor du kan tilsætte aroma efter din smag. Når du skal vælge din nikotin styrke, bør du tage udgangspunkt i hvor mange almindelige cigaretter, du plejer at ryge på en dag (hvis dette er tilfældet). 

Det anbefales, at du starter på et nikotin niveau, hvor du er sikker på at få dækket dit behov, for at give dig selv de bedste forudsætninger til at gennemføre rygestoppet af cigaretterne. Derefter kan du langsomt trappe ned i nikotinstyrke, indtil du forhåbentlig til sidst er helt fri fra din nikotinafhængighed.

 

Hvis du ønsker nikotinfri base, kan du finde flasker fra 100 ml og op til en liter. Hvis du derimod ønsker, at din base indeholder nikotin, kan du bestille nikotin shots i 10 ml flasker, og blande sammen med basen. Det er vigtigt at du har styr på blandingsforholdet, så væsken fortsat er anvendelig. Antallet af hvor mange nikotin shots du tilsætter afhænger af, hvor højt et nikotin niveau du ønsker. Du kan følges vores nikotinguide her, for at se hvad der passer bedst til dig.


Aroma 

Dette element er selve smagsstoffet i din e-juice. Her kan det være svært at vejlede til, hvad du foretrækker af smagsvariant, da dette er meget individuelt. Vi kan dog garantere, at vi har noget for enhver smag. Hvis du ønsker at blande flere forskellige smage, skal du blot købe de to smagsvarianter, som du ønsker i din væske. Her (link) finder du hele vores udvalg af aroma evæske. Aroma er oftest lavet af ren PG, og af den grund må aroma ikke dampes rent, men skal blandes op.

 

Husk på, at det sjove ved bland selv e væske er, at du kan mixe din helt egen færdige aroma. Du kan blande forskellige sammen til lige præcis den kombination, som du godt kan lide. Det er helt sikkert pengene, tiden og indsatsen værd.

 

Sprøjte og nålflasker

Til at blande din e-væske korrekt har du brug for en lille sprøjte med afmærkning på, således at det er muligt at lave en identiske blanding næste gang. Sprøjten bruges til at afveje både VPG base og aroma. Undgå at brug den samme sprøjte til både aroma og base, således at du ikke overfører væske fra den ene til den anden. Du finder her vores udvalg (https://www.elekcig.dk/e-vaeske-bland-selv/blande-udstyr

 

Til sidst mangler du blot en flaske at blande og opbevare din e-væske i. Disse flasker findes i forskellige størrelser lige fra; 10ml til 120ml. Vi anbefaler, at du bruger en flaske med nåltud, da dette gør selve påfyldningen meget lettere. Du finder her vores udvalg.

 

Du vil højst sandsynligt opleve, at du får blandet en e-væske, som slet ikke falder i din smag. Men det kan ikke undgås, og det er et eksperiment, som alle selvblandere oplever, før man har fundet frem til den helt perfekte blanding. 

 

Shortfills

Den anden måde at blande selv på er med Shortfills, også kaldet Shake 'N' Vape. Disse væsker er nikotinfrie og indeholder kun VPG base og smag. Denne metode er til dig, som gerne vil blande selv, men ønsker at gøre det på en forsimplet måde, eller for at spare tid, da størstedelen af arbejdet er klaret på forhånd. Der skal blot tilsættes nikotinshots, i den medfølgende og fyldte flaske, hvis dette ønskes.

 

Måden det fungerer på er ved, at du blander din shortfill med nikotin shots og ryster flasken godt. Når blandingen har stået et øjeblik, så er væsken klar til brug. Hvis nikotin ikke ønskes, er væsken allerede klar til brug, fra at du modtager den. Det anbefales, at du opbevarer din shortfill eller Shake 'N' Vap på et køligt og mørkt sted, hvilket vil forlænge holdbarheden. Her finder du en lille guide til, hvordan du nemt blander din shortfill eller Shake 'N' Vape: https://www.elekcig.dk/blog/saadan-blander-du-din-shortfill

 

Hvordan opbevares selvblandede e-væsker?

En selvblandet væske er vigtig at opbevare korrekt. Det anbefales, at den står i et mørkt og køligt rum i omkring to til fire uger, før den anvendes. Mens e-væsken er i gang med at modne, er det en god idé at ryste flasken ofte. Mange vælger at opbevare væsken i køleskabet, da dette vil forlænge holdbarheden. Dog er det en god ide at tage den ud af køleskabet mindst to timer inden brug, således at smagen kommer ordentlig frem. Hvis væsken opbevares ved stuetemperatur, er væsken klar til at dampe med det samme.

Hvis du har blandet en stor portion væske, kan du sagtens fryse det ned. Læs mere om hvordan e-væske opbevares her.

 

Findes der en e-væske beregner - selvblanderberegner?

Somme tider kan man have brug for en nem måde at udregne de rigtige mængder væsker på. Til dette findes der en online regnemaskine, som er med til at gøre hele processen meget nemmere. Her får du alle de nødvendige informationer, når du indtaster de ønskede mængder. Vi kan anbefale denne e-væske beregner, som er en stor hjælp til at udregne blandingsforholdet, så du kan blande din væske helt rigtigt.

 

Hvad sparer jeg ved at blande selv?

En af de nævnte fordele ved at blande selv, er helt klart prisen. Ved at du selv er herre over hele blanding processen, har du mulighed for at blande store portioner, således at du har væske lang tid frem. Ved at blande selv, kan du ligeledes selv styre, hvor meget udstyr du har lyst til at investere i. Vælger du at blande dine e-væsker selv, er det eneste du skal købe en VPG base, aroma, en nikotinbase, små flasker på 30 ml. og en doseringssprøjte. Med dette er du godt på vej til at blande din helt egen personlige e-væske til din e-cigaret. 

 

Læs om hvor mange penge du sparer ved at stoppe med at ryge almindelige cigaretter her.

 

Fik du ikke svar på det du søgte, er du velkommen til at kontakte vores kundeserviceafdeling. Her sidder vi altid klar til at rådgive og vejlede dig omkring alt fra e-væsker og blandingsforhold til e-cigaretter og tilbehør.