Chat with us, powered by LiveChat
🎃 20 % på alle søde smage 🎃
Køb nu

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Sådan laver du kæmpe dampskyer!

 Hvis du gerne vil producere stor skyer af damp, men alligevel ikke nødvendigvis er interesseret i genopbyggelige (rebuildable) mods, er dette det rigtige blogindlæg for dig.

Sammen vil vi kigge på E-cigaretten, teknikken bag og den E-væske du skal bruge for at maksimere mængden af damp fra din E-cigaret.

Hvilken clearomiser skal jeg bruge?

Små clearomisers som Aspire BDC og lignende er gode til almindelig hverdagsbrug, hvor der brug for en diskret tilgang til tingene.
Men hvis du i stedet for ønsker store og flotte dampskyer, skal du bruge en clearomiser med mindre modstand i – eksempelvis Eleaf Melo 3 Mini.

Disse er alle helt fantastiske, hvis du er helt ny til E-cigaretter, kan de virke lidt dyre.
Eleaf Melo 3 Mini kommer med EC Dual Coils, og du vil her nyde godt af en bedre smag og en større dampproduktion, men samtidig også en højere modstand. Dette betyder, at den er kompatibel med en større grad af batterier – herunder også de med variabel voltmængde og standard eGo-batterier.

Hvordan man indstiller til maksimale dampskyer

Kold

Mere luftgennemstrøming → mere kølingskapacitet. Des mere luft du kan få igennem dit coil, des lavere kan du holde temperaturen. Temperaturen bør være tilpas lav, så du ikke brænder din væge som følge af for stor styrke og for lav luftgennemstrømning.

Varm
Derfor er Eleaf Melo 3 Mini særdeles velvalgte til dette formål, da du her kan justere på luftgennemstrømningen. Du kan derfor matche mængden af luft med mængden af varme, der er produceret af batteriet.
Der er dog også andre aspekter, der er relevante at kigge på.

Styrke

Når du øger styrkemængden, der løber igennem dit coil (i din clearomiser), øger du ligeledes mængden af varme, der bliver genereret. Det er derfor, du har brug for den ekstra luftgennemstrømning. Uden den ekstra varme, er den ekstra luftgennemstrømning således unødvendig, men husk på, enhvers E-oplevelse og præferencer er forskellige.
Luftgennemstrømningen spiller en vigtig rolle. Mindre luftgennemstrømning giver mere modstand, og mere luft vil give dig en mere luftig dampoplevelse.
For at opnå store dampskyer, skal du bruge maksimal luftgennemstrømning og masser af styrke. Det er ved sidstnævnte, at brugerdefinerede mods og store batterier kommer ind i billedet.

 

Hvilket batteri bør jeg bruge?

 

Dit valg af batteri er særdeles vigtigt. Et box-mod kan give dig variabel voltmængde og variastbel wattmængde, hvilket giver dig rig mulighed for at justere på din egen oplevelse.
Jo mere du kan finjustere på voltmængden på dit batteri, jo mere kan du finjustere dit batteri til din clearomiser og luftmodstanden, så du opnår det helt optimale med din E-cigaret.

 

Variabel voltmængde eller variabel wattmængde?

Når du bruger et såkaldt ”regulated box mod”, vil vi anbefale dig, at du vælger variabel wattmængde over variable voltmængde, da denne automatisk justerer voltinputtet automatisk.
For at finde dit eget ”sweet spot” for dampskyer med et ”regulated” mod, der har variabel wattmængde, kan du følge disse skridt:

1) Start på indstillingen for maksimal luftgennemstrømning og lavt ohm-antal.
2) Tag et par sug fra E-cigaretten
3) Hvis dampen ikke er for varm, kan du skrue wattmængden op.
Gentag skridt 2 og 3.
4) Når dampen er ved at være for varm, bør du indstille tilbage til den wattmængde, du sidst havde den på.

Her er det vigtigt, at du øger wattmængden langsomt, og at du altid starter lavt. Hvis du starter med en for høj wattmængde, kan du risikere at brænde vægen, hvilken giver en forfærdelig brændt smag.
Når først vægen er brændt, kan du ikke skille dig af med den grimme smag, og du er derfor nødt til at udskifte dit coil.
Ovenfor nævnte vi, at enhver persons E-oplevelse er forskellige, og du foretrækker måske en varmere eller køligere damp end andre. Derfor er det vigtigt at give sig tid til at få dette indstillet korrekt, således du får det maksimale ud af din E cigaret.

Store dampskyer

Hvordan påvirker coil-modstand ens dampproduktion?

Modstanden i dit coil spiller en vigtig rolle i forhold til mængden af damp, du producerer, på din E-cigaret.

Jo lavere modstanden er, jo nemmere er det at opnå høje temperaturer.
Dertil kommer, at et coil med lav modstand vil opnå højere temperaturer, hvilket er nødvendigt for at producere meget damp hurtigere.
Trade-offet imellem coils med lav mostand er, at de ikke holder så længde som de coils, der har en større modstand. Du vil lægge mærke til, at det er på tide at udskifte coilet, når smagen er forsvindende eller dårlig.
Du kan opgradere din BDC-clearoimiser med et BVC-coil for at opnå en øget smag og en større dampproduktion.

Sub-ohming
Sub-ohming er et engelsk udtryk, der bruges til at beskrive det at dampe med en clearomiser, der er på under 1 ohms modstand. Fordi coilets modstand er så lille, er det en fantastisk måde at producere store mængder af damp på. Når du ”sub-ohmer” er det vigtigt, at du bruger et batteri, der er velvalgt til dette.

De bedste E-væsker for dampskyer
Den E-væske, du vælger, har en stor betydning for mængden af damp, der produceres.
Mere PG – større ”throat hit”.
Mere VG – mere damp.

Uanset om du bruger en CE4 eller en sub-ohm-clearomiser, betyder forholdet imellem PG og VG en masse for mængden af damp, der produceres.
Det er vigtigt at huske på, at når du går over 50% VG, kan E-væsken blive ret tyk, hvilket kan skabe problemer for nogle enkelte clearomiseres.


Indhaleringsteknikker – få det lært!
For at få store mængder af damp, skal du bruge en tilpas stor mængde luftgennemstrømning til at køle dit coil ned. Selv når luftgennemstrømningen er sat til det maksimale på din clearomiser, betyder det ikke noget, hvis du ikke indhalerer nok til at nyde godt af det.
Når jeg giver en enhed til min ven med en lav modstand, der ellers er mere vant til CE4'ere, oplever jeg 9 ud af 10 gange, at de ikke indhalerer nok, hvorfor de begynder at hoste.
De bruger den samme enhed med den samme wattmængde og den samme luftgennemstrømning, men mens jeg glædeligt blæser flotte dampskyr, står de tilbage og hoster. Hvorfor?
Hvis du ikke indhalerer hårdt og hurtigt nok, vil du ikke få nok luft over coilet til at køle det tilstrækkeligt ned. Coilet bliver varmt, og dampen bliver alt for varmt.
Det virker kontraintuitivt, men jo hårdere og hurtigere, du indhalerer, jo mindre barsk vil oplevelsen blive. Når først du har lært dette, er resten en dans på roser.