Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Sådan blander du din shortfill

Sådan blander du din shortfill

Der er mange der bliver skræmt af begrebet shortfills, da det nemt kan komme til at virke både uoverskueligt og kompliceret. For hvordan blandes de? Og hvor meget nikotin base skal der tilsættes, for at opnå den ønskede nikotinstyrke? Men det er faktisk slet ikke så svært som mange går og tror! For at hjælpe dig godt i gang, har vi derfor lavet en grundig vejledning, så du nemt kan komme i gang med at bruge shortfills.

Hvad er en shortfill? 


En shortfill, eller en shake n’ vape, som de også kaldes, er nikotinfri e-væske med smag. Størrelsen på flasken varierer, men er typisk større end de almindelige e-væsker på 10 ml. Navnet shortfills er fordi de netop ikke er helt fyldte. Den delvist fyldte flaske gør det nemlig muligt at tilsætte nikotinbase, for at opnå en nikotinstyrke i den ellers nikotinfri væske. 

En nikotinbase er en smags- og farveløs væske der indeholder nikotin. I Danmark det, dét maksimalt tilladte at sælge e-væske med 20 mg. Hvilket nikotin niveau man kan opnå, afhænger derfor af, hvor meget tom plads der er i flasken. 

Hvorfor bør man anvende shortfills?


Der er mange fordele ved at anvende shortfalls, frem for færdigblandet e-juice. Én af fordelene er, at det ofte er markant billigere. TPD lovgivningen dikterer nemlig, at man ikke må sælge e-væske med nikotin i flasker større end 10 ml. Det er billigere at producere større flasker, frem for mange små. Det er specielt relevant for coils med lav modstand (under 0,5 ohm) dampere med kraftfulde e-cigaretter, som anvender større mængder e-væske. Udover at der er penge at spare, så er det også langt nemmere at have en stor flaske sammenlignet med mange små. En anden fordel er, at man til dels selv kan bestemme hvilket nikotinindhold man ønsker, alt efter hvor meget nikotin base man tilsætter (selvfølgelig begrænset af hvor meget der er plads til i flasken). Endeligt er der simpelthen et hav af smagsvarianter man kan teste - og der er helt sikkert noget for enhver smag!

Hvem kan bruge shortfill?

Alle kan i princippet bruge shortfills, men de egner sig bedre til nogle typer dampere frem for andre. De fleste shortfills har højt VG indhold, hvilket giver en tykkere væske og mere damp. Væske med højt VG indhold egner sig generelt bedre til sub ohm devices (sub ohm vil sige at modstanden i coilen er under 0,5 ohm), da det ofte er for tykt til tanke med højere modstand i coilen, hvorfor coilen brænder ud. Shortfills henvender sig derudover ikke til dampere, der ønsker en høj nikotinstyrke. Da nikotinbase jo kun er tilladt at sælge med maksimalt 20 mg nikotin, er det derfor begrænset hvor høj en styrke man kan opnå i den færdigblandede væske. Så hvis du foretrækker et stramt sug, halskrads, små dampskyer og høj nikotinstyrke, er shortfills ikke ideelle, og du vil sandsynligvis få mere ud af at holde dig til færdigblandet 10 ml e-juice. Men hvis du derimod ønsker/er store dampskyer/cloud chaser og er tilfreds med et relativt lavt nikotinindhold, er shortfills helt perfekte! 

Sådan blandes en shortfill:

1. Skru låget af din shortfill og fjern nålehovedet. Gør det samme med nikotinbasen.

2. Hæld nikotinbasen i din shortfill. Husk at der skal være en smule tom plads i flasken, eller kan væsken ikke blandes. (Der er angivet hvor mange ml der kan fyldes i)

3. Sæt nåle hovedet på shortfill’en og skru låget på igen. 

4. Ryst flasken grundigt for at blande væsken. 

5. Væsken er nu klar til brug!

6. Husk at opbevare din shortfill mørkt og køligt, hvis du vil forlænge holdbarheden på den. Dog kan væsken smage af mindre hvis den er kold, så sørg gerne for at lade den stå i stuetemperatur i lidt tid inden den tages i brug. 

Hvor meget nikotin skal jeg tilføje?


Hvor meget nikotin du skal og kan tilføje, afhænger af hvor meget tom plads der er i flasken - og hvilken nikotinstyrke du ønsker i din færdigblandede væske. Vi har lavet nogle eksempler på, hvilken nikotinstyrke du opnår afhængigt af, de forskellige størrelser på shortfill flasker: 

100 ml shortfill i 120 ml flaske: 

1 x 20 mg nikotin base (10 ml) = 1,8 mg nikotin

2 x 20 mg nikotin base (20 ml) = 3,33 mg nikotin


50 ml shortfill i 100 ml flaske: 

1 x 20 mg nikotin base (10 ml) = 3,33 mg nikotin

2 x 20 mg nikotin base (20 ml) = 5,71 mg nikotin

3 x 20 mg nikotin base (30 ml) = 7,5 mg nikotin

4 x 20 mg nikotin base (40 ml) = 8,89 mg nikotin

5 x 20 mg nikotin base (50 ml) = 10 mg nikotin


50 ml shortfill i 60 ml flaske: 

1 x 20 mg nikotin base (10 ml) = 3,33 mg nikotin

 

40 ml shortfill i en 60 ml flaske: 

1 x 20 mg nikotin base (10 ml) = 4 mg nikotin

2 x 20 mg nikotin base (20 ml) = 6,67 mg nikotin