Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Så mange penge sparer du ved at stoppe med at ryge

 

Spar penge ved at stoppe rygning!

Denne undersøgelse er lavet i samarbejde med Samlino.dk.

 

 

Hvad koster cigaretter?

 

Du behøver ikke at have røget i mange år for at vide, at cigaretter er dyre, men hvor dyrt er det at købe cigaretter i dag? Det kan være relevant for dig at kende til de nuværende cigaretpriser, hvis du af økonomiske årsager har overvejet at indlede et rygestop.

 

Det koster en pakke cigaretter herhjemme 

 

Cigaretpriserne er forskellige fra land til land, hvorfor vi vil tage udgangspunkt i de danske priser i denne guide. Du skal som hovedregel betale omkring 38-45 kr. pr. pakke, når du skal købe cigaretter. Du bor altså i det helt forkerte land, hvis du har et ønske om at købe billige cigaretter, da det ikke er en reel mulighed.

 

Georgien, Hviderusland, Bulgarien og Litauen er nogle af de lande, som byder på meget lave priser på cigaretter. Der er dog også nogle lande, som er dyrere end Danmark, når det drejer sig om priser på cigaretter. Norge, Irland og Storbritannien er eksempler på lande, som har en højere gennemsnitspris på cigaretter, end vi har i Danmark. Det er generelt meget dyrere at ryge i lande med strenge toldregler og sundhedsorienterede regeringer.*

 

- Kilde: TV2.dk

 

Så mange penge bruger du på cigaretter

 

Det er ikke sikkert, at du er klar over, hvor mange penge du rent faktisk bruger på cigaretter om året, men du kan hurtigt regne det ud, hvis du ønsker det. Såfremt du ryger 20 cigaretter om dagen (svarende til én pakke), så vil regnestykket se nogenlunde sådan her ud:

 

Prisen for en pakke cigaretter: 40 kr. 

 

 • 40 kr. om dagen

 • 1200 kr. om måneden

 • 14.400 kr. om året

 

Du bruger altså omkring 14.400 kr. på cigaretter om året, hvis du ryger en pakke om dagen. Det er et skræmmende højt tal, som virkelig bør få dig til at overveje at lægge cigaretterne fra dig for evigt. Du har sikkert allerede spildt mange tusinde kroner på cigaretter i dit liv, men det kan du desværre ikke lave om på. Din fremtid har du dog mulighed for at påvirke, hvorfor du bør kvitte smøgerne hurtigst muligt.

 

En e-cigaret kan spare dig for mange penge

 

Elekcig.dk har udviklet en meget brugervenlig besparelsesberegner, som du kan bruge, når du skal finde ud af, hvor mange penge du kan spare. Du skal blot sørge for at oplyse, hvor mange cigaretter du ryger om dagen.

 

Hvor mange penge kan jeg spare ved at vælge e-cigaretter frem for almindelige cigaretter? Det er ikke muligt at oplyse et eksakt tal, da det kommer an på mange forskellige faktorer. Du skal dog være bekendt med, at du kan spare op til 80 % ved at dampe i stedet for at ryge almindelige cigaretter. Der er altså tale om en markant besparelse, som helt sikkert vil komme til at gavne din økonomi – både nu og i fremtiden.

 

Du kan spare penge, uanset om du ryger 5, 10 eller 30 cigaretter om dagen, da udgifterne til cigaretter og lightere er meget højere end udgifterne til e-cigaret, e-væske og diverse tilbehør. Den moderne e-cigaret har en lang levetid, så når du først har købt den ønskede e-cigaret, behøver du ikke at skifte den ud de første par år. Går en eller flere dele i stykker, så kan du altid købe reservedele, så du kan forlænge e-cigarettens levetid.

 

Hvor mange penge du kommer til at spare afhænger af, hvor mange cigaretter du ryger om dagen på nuværende tidspunkt, hvor ofte du forventer at dampe, samt hvilken e-cigaret og hvilket e-væske du vælger at købe. Du kan selv regne lidt på det, hvis du er interesseret i at vide, hvor stor besparelsen faktisk er.

 


Hvor meget koster det at bruge en E-cigaret?

 

For at komme i gang med E-cigaretter, er omkostningerne meget små. Hos Elekcig.dk kan du få et eGo C1 for bare 149 kr.

 

Når du så føler dig sikker og har fundet ud af at E-cigaretter er noget for dig, så er vores anbefaling, at du opgraderer til en tank med BDC/BVC coil. Det giver mere smag og mere damp, og så er du sikker på at få det meste ud af din E-cigaret. 

 

Du vil se flere brugere af E-cigaretter som bruger langt flere penge, end det der lige er blevet nævnt – men når vi snakker med vores kunder, så oplever vi at mange er meget tilfredse med deres standardudstyr. Så derfor.. Vær sikker på at E-cigaretter er noget for dig, inden du investerer i dyrt udstyr!oduct

 

Brugsomkostninger

 

Væskebeholdere og coils

 

Du kan købe en ny C1 clearomizer for bare 19 kr. hos Elekcig.dk. Men det er faktisk billigere i længden hvis du køber en lidt dyrere væskebeholder med udskiftelige coils. Det skyldes at coils ikke varer for evigt (de kan fungere i alt fra nogle få dage til en måned, eller mere). Hvis du vælger en væskebeholder med udskiftelige coils, som fx Drag X, vil tanken være lidt dyrere, men til gengæld, skal du kun bestille coils til den regelmæssigt, hvilket er en mindre omkostning.

 

Coils er lette at udskifte – her ser eksempelvis hvordan vi udskifter coils i CE4 V3 clearomizer:

 

E-væske

 

Omkostninger til E-væske kan variere meget, da det afhænger af din E-cigaret og hvilket mærke du ønsker E-væske fra. Med det sagt, så vil de fleste 20-om-dagen rygere kunne bruge omkring 10 ml på en uge, hvilket er en omkostning på 25 kr om ugen – Det vil altså betyde kun 100kr om måneden. 

 

Batterier

 

Batterier er noget sværere at regne ud, da deres levetid varierer. Nogle kan have et batterier der fungerer uden fejl efter 2 år, hvor man normalvis vil udskifte batteriet efter 6-12 måneder. Nogle kunder oplever fejl efter et par uger, men så skifter vi selvfølgelig dit batteri helt gratis.

 

Standard-batterier som eGo batterier starter fra 79 kr., og det vil som udgangspunkt ikke koste dig mere end 300 kr per år, hvis du anvender disse. Hvis du derimod vil forsøge dig med variabel volt batterier som fra Spinner 2, så vil du kunne forvente en årlig omkostning på 600-700 kr.

 

3. Vil jeg spare penge?

 

Grundet de høje afgifter på cigaretter, så er du garanteret at spare (mange) penge. Faktisk kan du spare over 13.000 kr. om året hvis du i dag ryger en pakke om dagen.

 

4. Er det bedre end cigaretter?

 

Ifølge forskere er E-cigaretter bedre for helbredet, hvis man ser på hvordan de rent funktionelt virker. Cigaretter er dårlige for dig, da de producerer røg - og når røgen køles ned producerer den kulilte og tjære. E-cigaretter fordamper derimod nikotin i stedet for at brænde tobak. Det er ikke sundt, men eksperter anslår det til at være bedre for dig end normale cigaretter.

 

5. Virker E-cigaretter? Vil det hjælpe mig med at kvitte smøgerne? 

 

I en undersøgelse blandt vores kunder med hele 2.000 besvarelser, kunne vi se følgende:

 

 • 85% af de adspurgte bruger i dag kun E-cigaretter

 • 14% af de adspurgte har skåret ned på deres cigaretbrug ved hjælp af E-cigaretten

 • 1% af de adspurgte er helt stoppet med både E-cigaretter og cigaretter

 

Udover det, så kan hele 92% af de adspurgte mærke en fysisk forbedring efter de er skiftet til E-cigaretter. 

 

6. Hvilken nikotinstyrke skal jeg vælge?

 

Et af de spørgsmål vi oftest får er hvilken nikotinstyrke man skal vælge. Vi anbefaler:

 

1. Start med en styrke, som er lidt højere. Hvis du ligger mellem 12 mg og 18 mg, så vælg 18mg. 

 

2. Vær åben overfor at forsøge med forskellige nikotinstyrker (De fleste E-cigaret brugere sænker deres nikotinstyrke over tid).Her er vores guide til valg af nikotinstyrke:

 

 • 0 mg - Indeholder ikke nikotin, kun smagsaroma.

 • 6 mg - Til dig, der har røget mindre end 10 cigaretter om dagen

 • 12 mg - Til dig, der ryger ca. 10-15 light cigaretter om dagen

 • 18 mg - Til dig, der ryger ca. 20 cigaretter om dagen

 • 24 mg - Til dig, der er storryger eller som har røget uden filter

 

7. Hvilken type E-cigaret skal jeg have?

 

Nogle dampere vil have en E-cigaret som ligner en cigaret. Vi har også denne type i vores sortiment, men vi vil til hver en tid anbefale E-cigaretter med en tank. Følelsen og smagen er bedre, du kan vælge blandt utallige smagsvarianter og det er billigere på den lange bane. Med det sagt, så har vi også mange kunder der har brug cigaret-lignende E-cigaretter som Hangsen Onetime i årevis og som er tilfredse med dem. Mit bedste råd er derfor at du bruger den E-cigaret, som virker for dig.

 

Hvis du ønsker en E-cigaret med tank hvor du kan påfylde E-væske, og hvis dampen og smagen er vigtig for dig, så anbefales det at gå efter en med variabel volt fra starten af. Eleaf | iStick Pico 75W kunne være en meget god idé.

 

8. Kan min E-cigaret antænde sig selv?

 

At bruge den forkerte oplader til sit E-cigaret batteri er grunden til næsten alle uheld med batterier. Det værste du kan gøre er at bruge strømstikket fra din iPhone eller anden smartphone. Ikke alene kan opladning med den forkerte oplader føre til uheld – det vil også fjerne alle garantier fra forhandleren. Når du køber fra os, vil både batteri og oplader have en overopladning-beskyttelse. Men intet er 100% sikkert, hvis det anvendes fejlagtigt, så derfor bør du anvende en oplader, der er beregnet til E-cigaretter og den model, du har.

 

Vi anbefaler:

 

1. Brug aldrig et skadet eller defekt batteri

 

2. Hold batterier væk fra ekstrem varme eller kulde

 

3. Lad ikke batterierne få direkte sollys

 

9. Kan jeg bruge min E-cigaret indendørs?

 

Der er endnu ikke en fast lovgivning om at du ikke kan anvende din E-cigaret indendørs. Dog er det ildeset de fleste steder, og flere steder har et rygeforbud, som også omfatter E-cigaretter. 

 

Hvis du er i tvivl, så spørg dig til råds der hvor du befinder dig.

 

10. Hvor mange sug skal jeg tage?

 

Når du ryger en cigaret, så vil du opleve at den stopper, selvom du ønsker det eller ej. Ironisk nok, så betyder den høje pris på cigaretter (som er der for at rygere skal stoppe), at rygere ikke vil spilde noget! 

 

Der er intet korrekt svar til hvor mange sug du skal tage før dit behov er dækket. Det skyldes at undersøgelser har vist, at rygere er selv-dækkende. Det betyder at rygere selv indtager den nikotin de har brug for og ikke mere. Når det er sagt, så vil du nok opleve at du tager færre sug af din E-cigaret, men du gør det oftere, eftersom du kan dække dit behov over tid i stedet for at ryge en hel cigaret hver halve time.

 

 

Det kan de sparede penge gå til

 

Det er nu blevet fastslået, at der er mange penge at spare ved at blive røgfri, så hvorfor skulle du købe flere cigaretter? Det er altid rart at få flere penge mellem hænderne, men du skal selvfølgelig også huske at forkæle dig selv, da du fortjener at have det godt. Du er herre over, hvad pengene skal bruges til, men du får alligevel lige nogle gode råd med på vejen.

 

De sparede penge kan med fordel gå til rejser, nye møbler, ny bil eller nyt tøj til garderoben. Er du fornuftig anlagt, så vil du kunne gøre klogt i at lave en opsparing, så du kan begynde at spare op til nogle af dine største drømme.

 

Den økonomiske besparelse skal ikke nødvendigvis være din eneste motivationsfaktor, da der også er mange andre gode grunde til at stoppe med at ryge. Du kan nemlig også vælge at stoppe med at ryge, fordi du har et ønske om et sundere helbred, sundere tænder, bedre ånde, mere energi i hverdagen eller noget helt femte.

 

Du kan spare penge allerede fra dags dato, da din fornemmeste opgave er at lade være med at bruge penge på cigaretter fremadrettet. Næste gang du står i supermarkedet eller i kiosken, skal du altså ikke bede om at få en pakke cigaretter, da cigaretter nu hører til din fortid.