hvad koster cigaretter

 

Du behøver ikke at have røget i mange år for at vide, at cigaretter er dyre, men hvor dyrt er det at købe cigaretter i dag? Det kan være relevant for dig at kende til de nuværende cigaretpriser, hvis du af økonomiske årsager har overvejet at indlede et rygestop.

 

Det koster en pakke cigaretter herhjemme 

Cigaretpriserne er forskellige fra land til land, hvorfor vi vil tage udgangspunkt i de danske priser i denne guide. Du skal som hovedregel betale omkring 38-45 kr. pr. pakke, når du skal købe cigaretter. Du bor altså i det helt forkerte land, hvis du har et ønske om at købe billige cigaretter, da det ikke er en reel mulighed.

Georgien, Hviderusland, Bulgarien og Litauen er nogle af de lande, som byder på meget lave priser på cigaretter. Der er dog også nogle lande, som er dyrere end Danmark, når det drejer sig om priser på cigaretter. Norge, Irland og Storbritannien er eksempler på lande, som har en højere gennemsnitspris på cigaretter, end vi har i Danmark. Det er generelt meget dyrere at ryge i lande med strenge toldregler og sundhedsorienterede regeringer.*

- Kilde: TV2.dk

 

Så mange penge bruger du på cigaretter

Det er ikke sikkert, at du er klar over, hvor mange penge du rent faktisk bruger på cigaretter om året, men du kan hurtigt regne det ud, hvis du ønsker det. Såfremt du ryger 20 cigaretter om dagen, så vil regnestykket se nogenlunde sådan her ud:

Antal cigaretter om dagen: 20 stk. (svarende til én pakke)
Prisen for en pakke cigaretter: 40 kr. 

  • 40 kr. om dagen
  • 1200 kr. om måneden
  • 14.400 kr. om året


Du bruger altså omkring 14.400 kr. på cigaretter om året, hvis du ryger en pakke om dagen. Det er et skræmmende højt tal, som virkelig bør få dig til at overveje at lægge cigaretterne fra dig for evigt. Du har sikkert allerede spildt mange tusinde kroner på cigaretter i dit liv, men det kan du desværre ikke lave om på. Din fremtid har du dog mulighed for at påvirke, hvorfor du bør kvitte smøgerne hurtigst muligt.

 

En e-cigaret kan spare dig for mange penge

Elekcig.dk har udviklet en meget brugervenlig besparelsesberegner, som du kan bruge, når du skal finde ud af, hvor mange penge du kan spare. Du skal blot sørge for at oplyse, hvor mange cigaretter du ryger om dagen.

Hvor mange penge kan jeg spare ved at vælge e-cigaretter frem for almindelige cigaretter? Det er ikke muligt at oplyse et eksakt tal, da det kommer an på mange forskellige faktorer. Du skal dog være bekendt med, at du kan spare op til 80 % ved at dampe i stedet for at ryge almindelige cigaretter. Der er altså tale om en markant besparelse, som helt sikkert vil komme til at gavne din økonomi – både nu og i fremtiden.

Du kan spare penge, uanset om du ryger 5, 10 eller 30 cigaretter om dagen, da udgifterne til cigaretter og lightere er meget højere end udgifterne til e-cigaret, e-væske og diverse tilbehør. Den moderne e-cigaret har en lang levetid, så når du først har købt den ønskede e-cigaret, behøver du ikke at skifte den ud de første par år. Går en eller flere dele i stykker, så kan du altid købe reservedele, så du kan forlænge e-cigarettens levetid.

Hvor mange penge du kommer til at spare afhænger af, hvor mange cigaretter du ryger om dagen på nuværende tidspunkt, hvor ofte du forventer at dampe, samt hvilken e-cigaret og hvilket e-væske du vælger at købe. Du kan selv regne lidt på det, hvis du er interesseret i at vide, hvor stor besparelsen faktisk er.

 

Det kan de sparede penge gå til

Det er nu blevet fastslået, at der er mange penge at spare ved at blive røgfri, så hvorfor skulle du købe flere cigaretter? Det er altid rart at få flere penge mellem hænderne, men du skal selvfølgelig også huske at forkæle dig selv, da du fortjener at have det godt. Du er herre over, hvad pengene skal bruges til, men du får alligevel lige nogle gode råd med på vejen.

De sparede penge kan med fordel gå til rejser, nye møbler, ny bil eller nyt tøj til garderoben. Er du fornuftig anlagt, så vil du kunne gøre klogt i at lave en opsparing, så du kan begynde at spare op til nogle af dine største drømme.

Den økonomiske besparelse skal ikke nødvendigvis være din eneste motivationsfaktor, da der også er mange andre gode grunde til at stoppe med at ryge. Du kan nemlig også vælge at stoppe med at ryge, fordi du har et ønske om et sundere helbred, sundere tænder, bedre ånde, mere energi i hverdagen eller noget helt femte.

Du kan spare penge allerede fra dags dato, da din fornemmeste opgave er at lade være med at bruge penge på cigaretter fremadrettet. Næste gang du står i supermarkedet eller i kiosken, skal du altså ikke bede om at få en pakke cigaretter, da cigaretter nu hører til din fortid.