E-cigarett - Hvad betyder Ohm och Volt?

 

Når du har kigget efter væskebeholdere og væge/coils, så er du garanteret stødt på ”Ohm”-styrken. 

Mange af både vores væskebeholdere og væge, er mulige at købe i forskellige Ohm-styrker. Selvom du i forvejen måske godt ved hvad Ohm er, så kan det godt forvirre, hvis du bare ønsker at prøve vores nye væskebeholder eller vil skifte vægen/coilen. Jeg vil her forsøge at forklare tydeligt hvad "Ohm-styrke" faktisk er, og hvad det betyder for din E-cigaret.

Helt konkret så er "Ohm"-styrken, størrelsen af den elektriske modstand, eller en betegnelse for hvor ”frit” elektricitet har mulighed for at strømme igennem noget. Ohm kan også beskrives med dette tegn:  Ω

Når vi bruger "Ohm" indenfor E-cigaretter og tilbehør hertil, så drejer det sig om hvilken type varme som vægen/coilen genererer til at fordampe vores E-væske.

Der er 2 ting, som bestemmer hvor varm coilen bliver; Volt-styrken fra batteriet, og Ohm-styrken på det som er sat ovenpå batteriet. En højere Volt-styrke fra batteriet og en lavere Ohm-styrke fra vægen/coilen, skaber begge mere varme i vægen/coilen til at fordampe E-væske. Varme som er produceret af vægen/coilen, vil forstærke smagen af E-væsken,  øge mængden af damp og forbedre din overordnet oplevelse med E-cigaretter.

Ved at bruge Ohm-skalaen så kan vi finjustere hvilke produkter, der passer bedst sammen med de batterier vi forhandler – på den måde opnår vi den bedste mængde af damp og den bedste smagsoplevelse.

 

iSmoka Eleaf iStick 50w
iSmoka Eleaf iStick 50w

Ikke på lager

Lad os tage et eksempel med 2 af de samme væskebeholdere fra samme producent, hvor de har væge/coils i forskellige Ohm-styrker.

 

1) Lav Ohm-styrke: 1-1.8 Ohm               2)  Standard Ohm-styrke: 2.2-2.8 Ohm  

Ohm og volt 

Som du kan se, så er de generelle ulemper og fordele ret tydelige.

Men du sidder måske stadig med spørgsmålet, ”Hvilken Ohm-styrke væskebeholder og coil skal jeg så bestille?”

- Jeg er ked af at sige det, men der er ikke noget konkret svar på dette.. Husk, at det i bund og grund handler om hvad du selv foretrækker. Og det afhænger også meget af dit udstyr og E-væske. Normalt så vil den laveste Ohm-styrke, give dig den bedste smagsoplevelse og producere mest damp. Der er dog grænser for hvor høj Volt-styrke, og hvor lav Ohm-styrke der anbefales at sætte sammen. I tabellen herunder kan du se hvilke der passer bedst sammen. For lav en Ohm-styrke, med for høj en Volt-styrke, vil gøre at E-cigaretten bliver for varm. En for høj Ohm-styrke, med for lav en Volt-styrke, vil gøre at der næsten ingen damp produceres. Vi anbefaler at du holder dig indenfor den grønne zone.

Ohm og volt tabel - hvad betyder ohm og volt?