Chat with us, powered by LiveChat
COVID-19 - Vi leverer til døren som sædvanligt - Læs mere ​her

E-cigaret batterier: Den ultimative begynder guide

E-cigaret batterier: Den ultimative begynder guide

 

E-cigaret batterier: Den ultimative begynderguide

 

Alt lige fra at undgå uheld med dine batterier til at maksimere levetiden på dine batterier vil blive dækket i denne guide – du får alt den information en erfaren damper behøver at vide.

 

Guiden er lavet ud fra spørgsmål vi har modtaget fra massevis af kunder over de seneste år. Er der andet du gerne vil vide, som ikke står i guiden? Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

Du vil finde information her, som du måske allerede kender til. Alt fra nybegynder-information til avancerede tips, så du vil eventuelt få brug for at kunne hoppe frem og tilbage mellem emnerne. Du kan bruge menuen under til at hoppe direkte til det emne du har lyst til:

 

Indhold:

 

Type af batteri

 

Batteri kapacitet vs. Batteri Volt-styrke

 

Hvor lang tid kan mit batteri holde strøm?

 

8 tips til at maksimere levetiden af dit batteri

 

Hvorfor batterier kan ”sprænge”

 

5 veje til at undgå et sprængt batteri

 

Vedligeholdelse af dine batterier

 

Løs problemer med dit batteri

 

At rejse med batterier

 

Type af batteri: Automatisk vs. Manuel

 

Når man skal købe sin første El-cigaret er der flere der vælger en med et automatisk batteri. De vælger dem ikke fordi de er bedre, men fordi et automatisk batteri umiddelbart lyder mere smart - og det virker også udmærket for en gruppe. Du finder automatiske batterier i cigaretlignende E-cigaretter samt nogle andre.

 

Når du tager et sug af en E-cigaret med et automatisk batteri, vil en sensor registrere det sug du tager og aktivere batteriet. Ved et manuelt batteri, trykker du på knappen for at aktivere. Vi skitserer kort de to batterityper i punktform:

 

Automatiske E-cigaret batterier

 

 • Nemme at bruge

 • Ligner oftest traditionelle batterier

 • Kræver ofte en kortere opladning

 • Du kan komme ud for at der er en forsinkelse fra dit sug og til at du rent faktisk inhalerer damp

 

Manuelle E-cigaret batterier 

 

 • Har som regel flere kræfter og producerer mere damp og bedre ”throat-hit”

 • Giver dig mere kontrol over batteriet

 • Kræver lidt mere ekspertise (selvom det ikke ligefrem er raketvidenskab)

 • Kan som regel holde strøm i længere tid end automatiske batterier grundet størrelsen

 • Kan normalt tændes/slukkes ved 5 tryk på knappen

 

Variabel volt batterier 

 

Variabel volt batteri, som fx Vision Spinner 2, er niveauet over manuelle batterier. VV batterier tillader at du kan øge eller sænke den volt-styrke som batteriet afgiver, enten ved at trykke på en knap eller ved at dreje på bunden af batteriet.

 

Det gør det muligt for dig at finde den rigtige styrke for:

 

 • Din E-væske

 • Din væskebeholder

 • Dine personlige præferencer ift. damp og smag

 

Hvis du anvender et VV batteri med en væskebeholder, kan du kontrollere din oplevelse endnu mere ved at udskifte ohm-modstanden af coilen i væskebeholderen. For mere information, så se vores guide til clearomizers.

 

Tabellen herunder viser hvordan du bedst matcher din volt-styrke og Ohm-modstanden (klik på billedet for at se det i fuld størrelse).

 

Batteriets kapacitet vs batteriets volt-styrke

 

Et af de elementer som kan forvirre mange E-cigaret brugere er forskellen mellem batterikapacitet og volt-styrken i et batteri.

 

Batteri kapaciteten på E-cigaret batterier er normalt angivet i milliampere (mAh). Jo højere mAh, des større kapacitet har batteriet og des længere vil det kunne holde strøm før det har brug for en ny opladning. De fleste ikke-justerbare batterier (fx eGo batterier), vil udlede 3.7 volt. Et batteri med en kapacitet på 1100 mAh vil altså kunne udlede 3.7 Volt i længere tid end et batteri med en kapacitet på 180 mAh, men de vil begge udlede den samme Volt-styrke.

 

Hvor lang tid kan mit batteri holde strøm? 

 

Det er tæt på umuligt at fortælle dig, hvor længe dit batteri vil holde strøm før det skal oplades igen, da det afhænger af flere faktorer:

 

 • Hvordan og hvor meget du anvender dit batteri

 • Hvordan du oplader og opbevarer dit batteri

 • Størrelsen (mAh) og styrken (Volt) af dit batteri

 • Hvilken Volt-styrke du bruger (Kun for VV batterier)

 • Den væskebeholder du anvender sammen med batteriet

 

Til eksempel, så vil et batteri have en længere levetid hos en som tager korte sug, end hos en som tager meget lange sug.

 

Når det er sagt, så har vi selv testet og spurgt adskillige kunder om batterilevetiden på deres batteri, så her er nogle meget overordnede estimater:

 

eGo batteri 650 mAh: 500 sug

 

eGo batteri 1100 mAh: 900 sug

 

Husk at dette kun er nogle meget rå estimater og afhænger af mange ting!

 

8 tips til at maksimere levetiden af dit batteri

 

1. Første opladning: Lad altid dit batteri få en god første opladning, når du modtager det. De fleste batterier leveres allerede opladt, så det er den første opladning når dette er brugt op. E-cigaret batterier er som regel Lithium-ion batterier og kan ikke blive over-opladet (med den korrekte oplader). Vi anbefaler at du lader batteriet op i 4-6 timer ved første opladning.

 

2. Opbevaring: Opbevar batteriet et koldt og mørkt sted, og især hvis du skal opbevare det i en længere periode uden brug. Hvis du tænker at opbevare dit batteri i en længere periode uden at benytte det, så forsøg at sikre dig at batteriet er cirka 50% opladt. At gøre dette vil give batteriet plads til at aflade lidt, og stadig nok strøm til at kunne holde cirkulationen i live. Nogle sider anbefaler en fuld opladning, inden man lægger sit batteri til opbevaring i længere tid.

 

3. Brug jævnligt: De fleste batterier til E-cigaretter er lavet til at blive benyttet dagligt og har derfor bedst af det.

 

4. Oplad før batteriet er helt fladt: Forskere som undersøger batterier, argumenterer for at det er bedre at sætte sit batteri til opladning, inden det er helt fladt for energi.

 

5. Behandl dit batteri godt: Se Opbevaring af E-cigaret batteri.

 

6. Sluk det når det ikke anvendes: Især vigtigt hvis du har dit batteri i lommen eller i tasken, da det kan resultere i at knappen fejlagtigt aktiveres, hvis du sidder på den.

 

7. Undgå høje temperaturer og direkte sollys.

 

8. Beskyt dit batteri med en taske eller et etui: Batterier kan ligge og rulle rundt imens det samler snavs i lommen. For at behandle batteriet bedst, bør du opbevare dit batteri i en taske eller et etui som er beregnet til det. Du kan se eksempler på opbevaringstasker her

 

Hvis du er ligesom mig, så kan det være en god idé ikke at ligge batteriet ved siden af sig i sofaen. Jeg har ødelagt adskillige batterier på den måde!

 

Hvorfor batterier kan ”sprænge”

 

Lithium-ion batterier er meget effektive til at generere en høj styrke (V) trods deres lille størrelse (mAh). Desværre betyder det også, at det indhold og de kemikalier der findes i ethvert lithium-ion batteri, har en potentiel risiko for at sprænge i luften.

 

Et lithium-ion batteri indeholder lithium, natrium, kalium og andre meget brændbare stoffer. Hvis du tilsatte hver af disse stoffer for sig selv i vand, så vil du få en eksplosion. Når én celle genererer varme, kan det føre til en kædereaktion som enten vil resultere i et smeltet batteri eller en eksplosion. 

 

Størstedelen af de normale lithium-ion batterier til E-cigaretter er designet med en overopladnings-beskyttelse. Den beskyttelse registrerer når en for stor mængde volt bliver presset ind i batteriet, og stopper så batteriet fra at tage imod mere. Alle vores batterier er overopladnings-beskyttede. 

 

Selvom batterierne er udstyret med denne sikkerhed, så kan der opstå fejl og defekter på individuelle batterier. For at minimere risikoen, bør du følge disse 5 trin:

 

5 veje til at undgå et E-cigaret batteri sprænger i luften 

 

1. Bland aldrig udstyr fra forskellige forhandlere. Brug altid kun den lader som du modtog sammen med dit batteri, eller som er specielt lavet til dit batteri. Selvom mange opladere og strømstik ser ens ud, så kan den volt-styrke de afgiver være vidt forskellige.

 

2. Køb fra en troværdig forhandler. Der var en episode i USA, hvor et batteri eksploderede efter en mand havde købt billige batterier online til sin E-cigaret. Køb derfor altid dine varer fra en troværdig og kendt forhandler. 

 

3. ROHS certifikater (og hvor det er fra). Alle batterier bør være med et ROHS certifikat, som bekræfter at batteriet er blevet testet. Desværre, så er nogle certifikater fra Kina ikke rigtige – vi har set eksempler på certifikater som har været en tur i photoshop. Hos Elekcig.dk har vi alle vores batterier ROHS tjekket

 

4. Sikker opladning. Lad altid dit batteri ligge på en ikke-brændbar overflade under opladning. Hvis du har et manuelt batteri, så sluk det inden opladning. Vi anbefaler også, at du ikke oplader dit batteri om natten eller når du ikke er i hjemmet.

 

5. Overopladnings-beskyttelse. Undersøg om dine batterier har en beskyttelse mod overopladning ved at spørge forhandleren. Vores batterier er altid med denne beskyttelse, og vi tester alle batterier for at være sikre på at overopladnings-beskyttelsen virker.

 

Vedligeholdelse af dine batterier 

 

Rengør forbindelsesfladen – det er meget simpelt og ligetil. Tag en vatpind og rengør batteriet, der hvor du skruer din væskebeholder på. Hvis du ønsker en ekstra grundig rengøring, så kan det være en idé at dyppe vatpinden i sprit, og derefter lade batteriet tørre i 2-3 minutter før brug.

 

Hold batterierne opladt – som forklaret tidligere, så forlænger det den samlede levetid på batteriet, hvis du aldrig lader batteriet løbe tør for strøm. Især hvis du tænker at opbevare det i en periode uden at bruge det.

 

Opbevaring af E-cigaret batterier

 

 • Deaktiver batteriet, når det ikke anvendes

 • Frakobl din væskebeholder fra batteriet

 • Undgå at batteriet løber helt tør for strøm før opbevaring

 • Opbevar batteriet i en lidt kold temperatur

 

 

 

Har du problemer med E-cigaret-batteriet?

 

Batteriet producerer ikke damp

 

1. Tjek at væskebeholderen ikke er tom. Hvis du bruger en tank af gennemsigtigt materiale, så kan du nemt se hvor meget E-væske der er tilbage. Lad ikke E-væsken komme under minimum-stregen.

 

2. Undersøg om forbindelsesfladen på batteriet er ren. Hvis ikke, så rengør den med en vatpind.

 

3. Undersøg om forbindelsesfladen på clearomizeren er ren. Hvis ikke, så rengør denne med en vatpind.

 

4. Vær sikker på at batteriet og væskebeholderen er kompatible, og at deres forbindelsesflader berører hinanden når de sættes sammen.

 

5. Test batteriet med en anden væskebeholder for at sikre at problemet er i batteriet og ikke væskebeholderen.

 

Hvis du bruger en væskebeholder med udskiftelig coil, så prøv at udskifte denne.

 

Batteriet er dødt

 

Hvis batteriet lige har været til opladning, så forsøg at lade batteriet ligge i et døgns tid ved stuetemperatur og så genoplad det en gang til. Du bør også tjekke om forbindelsesområdet er rent, og at der ikke sidder støv dernede. Hvis der gør, så kan du rense det med en vatpind.  

 

At rejse med E-cigaret batterier

 

Ligesom hvis du skal opbevare batterier uden at bruge dem, så bør du slukke batteriet og frakoble det fra væskebeholderen, hvis du skal ud på en flyvetur. Nogle flyselskaber tillader ikke Lithium-ion batterier i håndbagagen, så du kan blive nødt til at placere dine batterier i den indcheckede bagage. Hvis du ikke kender dit flyselskabs politik på området, så kan det være en god idé at tjekke det inden du står i lufthavnen.

 

 

 


Posted in: Gode råd om E-cigaretter
2017-06-20