Chat with us, powered by LiveChat

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Fordele ved e cigaret

Fordele ved e cigaret

 

Er du i tvivl om e cigaret fordele - så læs med her! 

 

Der er tale om mange fordele ved e-cigaretter, hvor den mest velkendte er, at der ingen tobak forekommer. Den indeholder ingen tobak, hvorfor dette sandsynligvis er den største og mest markante forskel fra almindelige cigaretter til de elektroniske cigaretter. Det giver nemlig en hel række fordele som: 

- Færre kemikalier

- Ingen aske

- Ingen antændelse

- Ingen røg

- Ingen lugt

 

Derudover er der nogle helbredsmæssige fordele ved e cigaretter, så som at du bliver fri for tjære, da der ingen tobak forekommer i din e cigaret. Derved fyldes dine lunger ikke op med mørk tjære, hvilket får dem til at adskille sig med diverse giftstoffer på et tidspunkt. Det fører derfor også til andre positive ting som: 

- Vejrtrækning: Din vejrtrækning bliver bedre af at stoppe med at ryge almindelige cigaretter. Efter dit skift til e cigaretter vil du hurtigt komme til at opleve små forbedringer, som at du har lettere ved at gå op ad trapper, gå lange ture og løbeture - uden at du bliver forpustet, som du har mærket førhen.

- Smagsløg: Dine smagsløg vil med tiden blive bedre, da der ikke længere er mange giftstoffer til at genere dem 

- Morgenhoste: Samtlige rygere oplever morgenhoste - og dette er oftest et signal fra din krop om, at den har fået nok. Med e cigaretter vil din hoste blive minimeret - eller i bedste fald forsvinde helt. 

- Dårlig ånde: Dårlig ånde er ukendt hos mange rygere - og dette er grundet de mange giftstoffer. Når du bruger e cigaretter kan din dårlige ånde forsvinde helt. 

 

Køb en el cigaret og mærk forskellen på din egen krop

Andre fordele ved e cigaretter er økonomisk set, da det er en del billigere at dampe, end at ryge 20 Marlboro om dagen - så du sparer en del penge ved det. Derudover kan du også lettere få misfarvning på møbler, tæpper, gardiner og ikke mindst dine tænder. Desuden vil du opleve noget andet, sundhedsmæssigt. Du vil nemlig allerede efter 20 minutter opleve, at dit blodtryk og puls bliver normal. Samtidig med det, vil din kondition føles forbedret efter 8 timer, og kun efter 24 timer vil du have mindsket muligheden for blodpropper. Dine sanser vil også opleve forandring, grundet at kulilten i blodet vil forsvinde efter et par dage, og derved vil du kunne lugte og smage på ny. Allerede en måned efter du har kvittet cigaretterne med e cigaretten, vil du opleve at åndenød og hoste forsvinder. 

 

Kan e cigaretter føre til rygestop? 

Rigtig mange rygere har skiftet tobaks-cigaretterne ud med en elektronisk cigaret. Ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital er enig i, at dette er et godt bytte. Ifølge undersøgelser efter Sundhedsstyrelsen, Kræftens bekæmpelse, Hjerteforeningen og Danmarks lungeforening brugte to procent af den voksne befolkning over 15 år e cigaretter i 2011. En lignende rapport viste i 2015, at tallet er steget til 4 %. Læge, Sille Kristine Rasmussen mener, at nogle rygere bruger e cigaretten med det formål, at nedsætte deres forbrug af almindelige cigaretter. Der er indtil videre ikke lavet særlig mange undersøgelser af, om folk rent faktisk stopper med at ryge, når de begynder at benytte sig af e cigaretter. Italiensk overlæge R. Polosa på Sicilien lavede en undersøgelse. Han gav e cigaretter med nikotin til 40 rygere og efter seks måneder havde 50 % nedsat deres forbrug af almindelige cigaretter med over 50 %, hvor 23 % var stoppet helt med at ryge.