Chat with us, powered by LiveChat
🎃 20 % på alle søde smage 🎃
Køb nu

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

EU Afviser at E-cigaretter skal være et lægemiddel

Tirsdag i denne uge (8/10) har der foregået afstemninger i Europaparlamentet. I afstemningen om EU's tobaksdirektiv, har parlamentet valgt ikke at foreslå strammere regler for E-cigaretter. 


EU-parlamentets chefforhandler på tobaksdirektivet, Linda McAvan, vil ikke foreslå medlemslandene de markante stramninger for E-cigaretterne, som der tidligere har været lagt op til. De endelige forhandlinger starter i løbet af de kommende uger.

Charles Hamshaw-Thomas, som er kommunikationsdirektør i Storbritanniens største producent af E-cigaretter, E-lites, udtaler efter afstemningerne, "Dette er et fantastisk resultat for folkesundheden og de millioner af rygere i Europa, der skifter til E-cigaretter". 

Der har op til afstemningerne, været stor uenighed omkring hvorvidt E-cigaretter bør lovgives, men palamentets endelige beslutning, siger at E-cigaretter bør reguleres på linje med almindelig tobak. 

Denne beslutning betyder fremadrettet, at E-cigaretter bliver kategoriseret som forbrugsvarer, men at der underlægges et reklameforbud på linje med tobaksvarer. 

Beslutningen afviger igen en del fra tidligere udmeldinger, af både Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen, som mener at nikotinindholdet i E-cigaretter, gør at varen bør kategoriseres som lægemiddel, og derfor kun bør sælges på apoteker.  

Direktivets endelige udformning skal afgøres mellem medlemslandenes og parlamentets forhandlere, hvorefter det skal til endelig godkendelse, før det bliver til lov.