Chat with us, powered by LiveChat

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

E-cigaretten i Go' aften Danmark

E-cigaretten på TV2

Værtshuset ”Gøg og Gokke” , som ligger på Amager er fritaget rygeloven, da værtshuset ikke er større end de pålydende 40 kvadratmeter. Alligevel har værtshusindehaveren, Pernille Soltau, slukket gæsternes sidste glød ved at gøre værtshuset fuldstændig røgfrit fra 2013. Naturligvis gør hun ikke sit værtshus røgfrit uden at have et form for alternativ. Nemlig El-cigaretter.

Damp er den rigtige vej

I Go´ aften Danmark forklarer Pernille, at hun med dette initiativ vil forsøge at skabe et bedre og sundere  miljø, således at både ikke-rygere og rygere kan være sammen, uden rygerne generer andre gæster med passiv rygning.

Værtshusets nye rygelov har fået en blandet modtagelse blandt gæsterne, men Pernille er  overbevist om, at e-cigaretterne er den rigtige vej at gå. Hun mener, at man før eller siden vil opleve nye stramninger i rygeloven, som vil gøre det helt forbudt at ryge. Ved at gøre værtshuset røgfrit allerede nu, forbereder hun sine gæster på en stramning af rygeloven, så de stadig er gæster til den tid.

Både gæster og ansatte

Der er blevet røget i over 35 år hos Gøg og Gokke. Både gæster og ansatte har hver dag opholdt sig i massiv røg. Siden 1/12 2012 er alle ansatte skiftet til E-cigaretter, og det har for Pernilles vedkommende betydet, at hun er gået fra at ryge 30 til 3 almindelige cigaretter om dagen.

E-cigaretten er en forholdsvis ny ting, og man ved ikke præcis hvor skadeligt det er at dampe. Dog står det fast, at de almindelige cigaretter er enormt skadelige for både rygeren og for omgivelserne. Pernille er ikke i tvivl. At gå fra røg til damp er et positivt træk både for gæsterne og de ansatte hos Gøg og Gokkee.

Gøg og Gokke bodega

Musen og elefanten

Med i indslaget er to eksperter, som diskuterer ideen om at skifte røg ud med damp. Per Kim Nilsen er kemiker og biolog hos Kræftens Bekæmpelse, og er generelt i mod E-cigaretter. Phillip Tønnesen er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Gentofte Hospital. Philip Tønnesen ser e-cigaretten som en fantastisk genial opfindelse. Han er klar over, som Per Kim Nielsen påpeger, at E-cigaretten måske indeholder skadelige stoffer. Philip Tønnesen sammenligner røg med en elefant og damp med en mus og stiller til sidst spørgsmålet: ”Hvad vil du helst trædes på tæerne af? Musen selvfølgelig!”.