Alle batterier kan faktisk eksplodere. Og det kan også ske med E-cigaretbatterier.
Og det er en skam. For enhver hændelse vi har hørt om, kunne have været undgået.
Hvis du vælger at følge de rigtige sikkerhedsanvisninger og regler, vil eksplosionerne af E-cigaretbatterier være nærmest ikke-eksisterende – blot 1 ud af 10 millioner.

KangerTech EMOW 1300 mAh batteri
KangerTech EMOW 1300 mAh batteri

Ikke på lager
eGo batteri 1300 mAh
eGo batteri 1300 mAh

109,00 kr
 Kangertech - Batterisikkerhed

For at dampe på sikker vis, bør du derfor følge disse simple regler og anvisninger.

For at lade batterierne korrekt bør du gøre følgende:
- Brug den rigtige oplader – gerne den, der følger med. Spørg altid forhandleren til råds hvis du er i tvivl.
- Køb fra et firma, du kan stole på
- Oplad dine batterier på sikker og solid grund (fx et bord eller et gulv)
- Sluk dit batteri, når det ikke bruges
- Rens dit batteri korrekt, når det trænger

Dette bør du ikke gøre:
- Skrue dit batteri for hårdt fast på clearomiseren
- Bruge beskadigede batterier
- Udsætte batteriet for ekstrem varme, kulde eller direkte sollys
- Efterlade opladende batterier uden opsyn
- Udsætte batteriet for direkte kontakt med vand


At bruge den rigtige oplader

Årsag nr. 1 til problemer med E-cigaretter er brug af forkert oplader. Det er således helt forkert at bruge andre opladere, fx ens mobil- eller iPad-oplader, da dette skader batteriet. Brug derfor den oplader, der er sendt med eller anbefalet af forhandleren.


Køb fra en forhandler, du kan stole på

På forskellige loppe- og gademarkeder sælges der her i landet, og udenlands, batterier til E-cigaretter, der er kommet til livs under bekymrende forhold.
Batterier og opladere er ikke noget, du bør spare på, og du bør altid sikre dig, at der er beskyttelse mod overopladning, afladningsbeskyttelse, evt en certifikation, korrekt udførte tests af batteriet og lignende. Dette er elementer, der koster penge, men det er værd at investere i.


Undgå varme, kulde og direkte sollys

Stærk varme kan føre til, at batterierne smelter og bliver deforme. Dette kan videre føre til lækage fra batteriet, og i værste fald en eksplosion. Derfor bør du undgå at opbevare dit batteri til E-cigaretten i umiddelbar nærhed af varme elementer som en el-kedel, direkte sollys og lignende.


Undgå kontakt med vand

Hvis du taber batteriet i væske, eller hvis det får nogle dråber fra vandhanen, bør du stoppe med at bruge dette. Enten kan du returnere batteriet til forhandleren, eller du kan aflevere det på en genbrugsstation. Hvis dit batteri er beskadiget, bør dette ligeledes afskaffes på korrekt vis. Her kan du eventuelt kontakte din kommune, hvis du er i tvivl om processen.


Rengør dit batteri

Det anbefales, at du rengør dit batteri én gang om ugen. Hvis dette lyder lidt uoverskueligt, kan du tjekke nu og da, om der sidder snavs eller lignende på batteriet eller i samlingen med den øvrige E-cigaret.
Brug en smule alkohol eller lignende sammen med noget vat eller en klud for effektivt at fjerne snavsen.


Når du rejser med dit batteri

Ombord på et fly
Mange flyselskaber kræver, at du opbevarer dit batteri i kabinebagagen. Inden du lægger din E-cigaret i tasken, bør du være sikker på, at denne er slukket korrekt.
Hvis du har en enhed med et batteri, der kan fjernes, anbefaler mange selskaber, at dette bør installeres i din enhed, inden du checker din bagage ind.

I udlandet
Det kan være lidt vanskeligt at oplade sin E-cigaret i udlandet, da voltmængden varierer fra land til land. Den bedste løsning er, at du bruger den rigtige lader med korrekt stikkontakt, som anbefales af forhandleren, sammen med en adapter, du har købt i det land, du besøgøer.
Du kan tjekke hjemmefra, hvilken voltmængde og stikkontakttype, der anvendes i det pågældende land. Dette findes nemt på Google.