Chat with us, powered by LiveChat

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Clearomizer, cartomizer, atomizer, beholder og tank?

 

 

Har du problemer med din væskebeholder?

 

De fleste af os vil opleve problemer med vores højtelskede e smøg på et eller andet tidspunkt, om end det er den forfærdelige brændte smag, at vi ingen damp får, at tanken lækker E-juice, at den gurgler eller at der kommer E-juice ud gennem mundstykket. Der er heldigvis et par tips og tricks du kan bruge for at løse den type af problemer. 

 

Den følgende billedguide er lavet så du nemt kan identificere dine problemer med din clearomizer – og løse dem!

 

Du starter bare med det clearomizerproblem du oplever, og følger pilene. Vær sikker på at du gør det som boksene fortæller dig før du går videre.

 

Har du selv nogle andre gode løsninger til hvordan man løser problemer med sin clearomizer? Så hører vi gerne fra dig, så vi kan videregive de gode råd. 

 

Clearomizer, cartomizer, atomizer, beholder og tank?

 

Kært barn har mange navne, og det gælder også tanken til e-cigaretter. Den beholder, der indeholder e-væsken, kan kaldes for flere forskellige navne lidt afhængig af, hvad den kan. Her er en lille oversigt, over hvad der er hvad:

 

- Atomizer: Er den forbrænder, der omdanner væsken til damp. Kan enten være en del af/sidde inden i en cartomizer, eller købes separat som en reservedel der kan udskiftes.

 

- Cartomizer: Kommer fra ordene “atomizer” (forstøver) og “cartridge” (beholder), og er altså en atomizer med indbygget beholder. Der er plads til mere væske end i en atomizer, og i forhold til en atomizer er en cartomizer også bedre beskyttet, da den er indbygget. På meget små e-cigaretter kan denne ikke fyldes op, men på de lidt større er det ikke et problem. 

 

- Clearomizer: Er en gennemsigtig beholder (navnet kommer fra “clear”, altså gennemsigtig, og “cartomizer”) af tynd plastik. Den har som regel to væge, som leder væske ind i cartomizer-delen, hvor den bliver lavet om til damp. Clearomizeren kan hovedsageligt indeholde mere væske end en cartomizer.

 

Step-by-step til at løse de gængse problemer

 

Her vil du finde en uddybning til hvert punkt som er nævnt i billedguiden.

 

Smager brændt

 

Får du en brændt smag, når du tager et sug fra din E-cigaret? Her er nogle få tips som kan hjælpe dig med at undgå det:

 

1. Tag ikke for lange sug. Især ikke hvis du damper på lave Ohm coils. Det optimale sug er cirka mellem 5 til 7 sekunder, og alle sug der er længere end det risikerer at brænde coilen og dit E-væske.

 

2. Tryk ikke på knappen for længe. Ligesom punktet før, så tryk heller ikke knappen på batteriet ned for længe ad gangen. Det kan også betyde, at du brænder på coil og E-væske. Det er en god idé at slukke batteriet, når du har E-cigaretten i lommen eller tasken, da knappen så ikke vil blive aktiveret ved en fejl. Du slukker batteriet ved at trykke 5 gange på knappen.

 

3. Lad den aldrig løbe tør for E-væske. Hvis du ikke har tilstrækkeligt med E-væske i din clearomizer når du tager et sug, så vil det typisk føre til at den "brænder". Hæld lidt ekstra E-væske i din clearomizer, og se om det stopper den brændte smag.

 

4. Vent 5 min med at dampe efter du har fyldt væske på. Hver gang du udskifter din coil, så giv altid E-væsken 5 minutter til at trænge ind i væggen. Hvis ikke du gør det, så vil du højest sandsynligt få den brændte smag igen, da der ikke er noget væske at fordampe.

 

5. Vask den. Hvis de tidligere tips ikke har virket for dig, så bør du forsøge at rense den. Det gør du ved at lade vand løbe igennem den, og derefter lade den tørre i 12 timer.

 

6. Udskift coilen i din tank. Hvis det ej heller virkede at rengøre din clearomizer, så er skal du nok forsøge at udskifte din coil. Hvis du ikke har en clearomizer med udskiftelig coil (fx. CE4 V2 clearomizer), så hop direkte til sidste punkt og køb en ny - eller forsøg med en helt ny væskebeholder.

 

Tip: Hvis du bruger et Variabel Volt batteri som ex. Vision Spinner 2, så vær sikker på at du ikke sætter Volt-styrken for høj. Hvis den er for høj ift din Ohm-modstand i coilen, så vil det helt sikkert brænde din coil af. 

 

Ikke nok damp

 

Kommer der ikke nok damp fra din E-cigaret? Prøv med nogle af disse tips:

 

1. Vær sikker på at batteriet er fuldt opladt og tændt. Det kan virke som en selvfølge, men vi laver alle irriterende forglemmelser nogle gange.

 

2. Virker andre clearomizere på dit batteri? Hvis du har en anden clearomizer, du ved virker, så tjek om den virker med dit batteri. På den måde kan vi udelukke om det er en fejl i batteriet. 

 

3. Rens der hvor clearomizer og batteri forbindes. Hvis der er snavs hvor batteriet og clearomizeren forbindes, så kan det skabe forbindelsesfejl og at clearomizeren ikke vil producere nok damp. Hvis du bruger en vatpind, kan du nemt rense forbindelsesfladerne fra alt snavs. Hvis du vil rense den 100%, hvilket vi anbefaler, så dyp vatpinden i sprit inden. Lad herefter batteri og clearomizer tørre til det er helt tørt.

 

4. Vær sikker på at coilen er skruet fast. Vær sikker på at din coil er skruet ordentligt fast i clearomizeren, og ikke efterlader en løs forbindelse. I samme omgang kan du lige tjekke at din clearomizer også er skruet godt fast på batteriet.

 

Virker det stadig ikke? Prøv at gennemføre step 3-6 under "Smager brændt". 

 

Tanken er utæt

 

Er din clearomizer utæt, og har du E-væske alle steder? Det kan være et irriterende problem, så her er nogle tips og tricks til at løse det:

 

1. Tjek om der er revner. Den første ting du bør tjekke, er om der findes revner på clearomizeren. Revner kan opstå af forskellige grunde: alt fra at sidde ned med sin E-cigaret i lommen til at tabe sin clearomizer på gulvet. For at undgå at ovenstående sker, så anbefaler vi at du køber en taske til E-cigaretter. 

 

Hvis du finder en revne i clearomizeren, så er der desværre ikke andet at gøre end at købe en ny. 

 

2. Har du haft din tank et meget varmt eller koldt sted? Hvis en tank bliver efterladt i ekstreme temperaturer (eksempelvis en varm bil), så er der risiko for at der kan opstå små revner, eller at E-væsken kan blive så tynd, at den kan finde vej igennem selv de mindste revner og huller. Lad din E-cigaret være i stuetemperatur før du bruger den, hvis den har været udsat for unormale temperature. 

 

3. Undersøg om pakningerne er riftede eller ødelagte. Hvis de små gummipakninger i clearomizeren har en skade, så kan E-væsken løbe ud af clearomizeren. Pakningerne er der for at holde det tæt og for at sikre at E-væsken ikke er over alt.

 

4. Vær sikker på at du skruer clearomizeren godt på. Vær sikker på at du skruer clearomizeren godt på batteriet, og at coilen er skruet ordentligt ind i clearomizeren

 

Virker det stadig ikke? Prøv at gennemføre step 3-6 under "Smager brændt".

 

Tanken gurgler

 

Næsten alle vil på et eller andet tidspunkt opleve ”gurgle”-lyde eller boble-lyde fra deres clearomizer. Nogle gange forsvinder det efter få sug, mens du selv andre gange er nødsaget til at gøre noget. Her er nogle tips til at løse problemet: 

 

1. Vær sikker på at du ikke har druknet din clearomizer. Hvis du fylder for meget E-væske på din clearomizer, så kan det løbe ned i det lille hul i midten af clearomizeren. Det vil resultere i den sjove gurgle-lyd, hver gang du tager et sug. Her er nogle tips til at løse problemet: 

 

2. Giv den et smølfespark. Et enkelt lille smølfespark kan nogle gange løsne det E-væske der sidder fast inde i røret, og løse problemet for dig. Nemt, ikke? 

 

3. Skru den af batteriet og pust gennem clearomizeren. Det vil nogle gange være muligt at puste det resterende E-væske, som sidder inde i røret, ud. 

 

4. Hvis problemet endnu ikke er løst, så er det nok på tide at udskifte coilen.

 

E-væske i munden 

 

Det er en forfærdelig oplevelse (og smag!) at få E-væske i munden. Udover det, så er det bestemt ikke sundt og kan i store mængder være direkte farligt. For at løse det problem, kan du følge disse råd:

 

1. Vær sikker på at du påfylder clearomizeren helt korrekt. Det er en simpel fejl, men også en fejl mange har lavet – især hvis man lige har skiftet til en ny væskebeholder.

 

2. Vask mundstykket for at slippe af med kondenseret E-væske.

 

Virker det stadig ikke? Prøv at gennemføre step 1-4 under "Tanken gurgler.