Chat with us, powered by LiveChat

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

10 måned siden

Bivirkninger ved e-cigaretter

Bivirkninger ved e-cigaretter

 

El-cigaretter og bivirkninger

Forsker Niels Them forklarer, at det ofte er forbrændingen af tobak i en almindelig cigaret, som kan være det store problem. Det vil sige, når tobak brændes, så produceres der kræftfremkaldende stoffer - men da der ikke er tobak i el-cigaretter, så finder denne forbrænding slet ikke sted i e cigaretter. Derudover findes der studier der viser, at der i e-væske og den damp, som e cigaretter producerer heller ikke findes samme koncentration af giftige stoffer, som der findes i de rigtige cigaretter. Disse koncentrationer er så lave, at forskere har konkluderet, at e cigaretter er ca 95 % mere sikre end de almindelige cigaretter, udtaler Niels Them. 


Forsker fra cancer Research UK forklarer, at der er bivirkninger ved at dampe på en e cigaret, men at der egentlig ikke er tale om en egentlig blåstempling af e cigaretterne - indtil videre. Derudover udtaler han også, at  e cigaretterne er sikre at anvende - men der er stadig rigtig mange stoffer, som e cigaretterne ikke er blevet testet for på nuværende tidspunkt, så derfor kan han ikke sige alle bivirkninger af e cigaret. De britiske forskere slutter af med at anbefale rygestop til rygere af almindelige cigaretter, hvorimod de understreger at e cigaretter har bevist sig at være en effektiv vej mod rygestop.   

 

 

Bivirkninger ved brug af el-cigaretter som hjælpemiddel mod rygestop

Avisen BT skriver om en undersøgelse, som den britiske avis The Sun har bragt. I undersøgelsen var to hold udsat for almindeligt røg og dampen fra e cigaretter i en time. Efter det målte man de gener, som røgen forårsager i luftvejene. Luftvejen blev testet indenfor hhv. 24 og 48 timer, og her blev tobaksrøgen målt til 873 og 205 gener, mens bivirkninger ved e-cigaret blev målt til 1 og 3. Forskerne kaldte dette et åbentlyst tegn på, at bivirkninger af e cigaret er, at disse reducerer risikoen for at udvikle lungekræft ctr. normal tobaksrøg. I en artikel fra Public Health England viser undersøgelser at e cigaretter er omkring 95 % mindre skadelige end normal tobak. Bivirkninger ved e cigaret er endnu ikke fundet fuldt ud, hvorfor der ikke findes nok dokumentation på e cigaret bivirkninger. Man er altså ikke 100 % sikre på bivirkninger af e cigaret, og derfor er det svært at udtale sig om bivirkningerne, udtaler Public Health, England. Men en ting er helt sikkert, ifølge en artikel fra Gov.uk anbefaler eksperter klart e cigaretter, som et nikotin erstatningsmiddel. Forskerne tilføjer også, at man ikke bare skal droppe e cigaretterne, fordi man ikke bryder sig om den første type, man prøver. Men prøve sig frem, fordi der findes mange typer af e cigaretter på markedet. I undersøgelsen fandt Gov.uk også ud af, at hvis folk hørte mere om bivirkninger af e cigaret og udbredelsen af e cigaretternes mindre skadelighed, så kunne privatpersoner og dertil samfundet nyde godt af, at færre personer sandsynligvis ville blive kræftsyge. At behandle kræftsygdomme koster i hvert fald samfundet mange millioner hvert år, afslutter Gov.uk.