Rejse destinationerEr du en af de heldige, der snart skal på en rejse til udlandet? Og vil du gerne have din E-cigaret med dig? Denne lille guide fortæller dig alt, du har behov for at vide. Det gælder alt fra basal rejseforberedelse til specifikke destiationer.

Forestil dig dette. Du lander i fantastiske Singapore. Du går igennem de hyggelige gader og nyder de mange seværdigheder. Du har ikke dampet i et stykke tid, så derfor finder du din E-cigaret frem for at dampe lidt. Du indhalerer og nyder det dejlige hvæs i halsen, inden du blæser en flot, fyldig dampsky. Men pludselig mærker du en hård hånd på din skulder. Du vender dig rundt og ser en irriteret politibetjent. Inden du ved af det, er din ferie blevet ødelagt af en bøde på næsten 1.500 kr. Øv!

Eftersom regler og love for E-cigaretter varierer kraftigt fra land til land, er det vigtigt, at du kender til reglerne på din destination, inden du rejser; ellers risikerer du at få din E-cigaret konfiskeret, opleve et bødeforlæg eller endda en tur i fængsel. Sidstnævnte forekommer dog nærmest aldrig. Derfor har vi samlet denne guide, så du slipper for irriterende situationer eller bøde. Du bør du bide mærke i, at regler og love kan ændre sig med tiden, og du bør derfor holde dig up-to-date med lokale forhold. Alligevel kan du dog sagtens bruge denne guide som rettesnor, inden du rejser afsted.


Må jeg medbringe min E-cigaret på et fly?

Det korte svar er ”oftest, ja”. Langt de fleste flyselskaber tillader, at du kan medbringe din E-cigaret ombord på flyet i din håndbagage, men det er bedst at tjekke med det enkelte flyselskab, inden du rejser. Dertil kommer, at det normalvis ikke er et problem at medbringe små flasker med E-væsker ombord på et fly, da disse falder under den famøse 100 milliliter-grænse. Du skal dog putte E-væsken i en gennemsigtig plasticpose sammen med dine andre væsker. Hvis du har store beholdere med E-væske, bør disse opbevares i bagagen, du checker ind.

Dertil kommer, at det også er værd at bide mærke i, at flere flypassagerer har oplevet lækager fra deres clearomiser/tank, mens de har værd ombord på et fly som følge af trykket i kabinen. Pak derfor gerne et par servietter. Lækagen skulle gerne stoppe, så snart du lander.

LufthavnKan jeg have en E-cigaret i min indcheckede bagage?
E-cigaretbatterier er nu forbudt i al indchecket bagage på verdensplan. Derfor skal alle batterier placeres i håndbagagen.

At bruge E-cigaretter på fly
Du kan lige så godt glemme det på forhånd. Næsten ingen flyselskaber tillader dig at bruge din E-cigaret ombrod, og du kan også glemme alt om at smugryge på toiletterne, da røgalarmerne ombord på fly fanger alt.

Qatar Airways er et af værste selskaber. Her er folk blevet smidt i fængsel for at bruge E-cigaretter på flyene. British Airways har for nylig forbudt salget af E-cigaretter på fly til Qatar, Oman, Saudi Arabien og Emiraterne på grund af lokale regulativer.

Kan jeg bruge min E-cigaret i lufthavnen?
Der er en smule mere håb at spore her – men så heller ikke mere. Enkelte lufthavne har således lounges og områder, hvor det er tilladt dampe. Dertil kommer, at der i mange lufthavne er faktisk rygeområder – inde og/eller ude. Der findes dog også en lang række lufthavne, hvor dampning er forbudt, og hvor det således sidestilles med cigaretrygning.

Eleaf iStick Pico 75W TC Full Kit
Eleaf iStick Pico 75W TC Full Kit

389,00 kr

Gennem sikkerhedskontrollen med E-cigaretter
Det er værd at bide mærke i, at der gælder samme regler for E-væsker som for øvrige væsker, hvilket også er nævnt tidligere.
Ellers bør der ikke være nogle restriktioner, og du kan i god ro og mag medbringe din E-cigaret gennem lufthavnens sikkerhedskontrol. Sørg for, at batteriet er fuldt opladet, og at dette kan tændes, da dette er et faktisk krav nogle steder.

Kan jeg medbringe den i transit gennem et land med forbud?
Som oftest kan det godt lade sig gøre at medbringe E-cigaretten i transit i et land, hvor der ellers er et forbud. Dette kan eksempelvis være i tilfælde af, at du skal mellemlande i Qatar på en rejse til Australien. Du bør dog tjekke med dit eget flyselskab på forhånd for at være helt sikker.

E-cigarettes permittedHvor kan jeg lovligt dampe?
E-cigaretter er forbudt i en række lande, men i mange af disse lande, er forbuddet i større grad rettet mod sælgere end brugere.
Faktisk var jeg på en rejse til Indonesien sidste år, hvor jeg mødte masser af dampere, der fortalte, at de havde lov til at importere til deres eget forbrug, men at den store tobakslobby ikke tillod, at E-cigaretterne blev solgt videre.

Der er dog også lande, der er mere ekstreme. Singapore, eksempelvis, udsteder bøder på 200$ til enhver, der tages i at bruge en E-cigaret. Dertil kommer, at flere stater i USA har forbudt brug af E-cigaretter i parker og på offentlige arealer – eksempelvis New York.

 

Inden du rejser

Skal jeg fjerne batterierne inden rejse?
Ja, det er en god idé at afmontere batteriet fra clearomizeren samt at slukke for disse.

Skal jeg medbringe min egen E-væske?
Det er en god idé at medbringe sin egen E-væske. I mange lande er det nemlig enten umuligt eller svært at få fingrene i E-væske. Dertil kommer, at udenlandske sælgere måske ikke lever op til samme kvalitetsstandarder som danske.

At håndtere attituder
Husk, at det ikke er alle steder på kloden, at dampning er lige udbredt. Dertil kommer, at mange borgere i andre lande ikke er godt informeret om produktet. Det kan betyde, at man bliver mødt med fordomme eller falske beskyldninger.
Derfor bør du altid kende til fakta og være tålmodig. De fleste mennesker siger dog slet ikke noget til det, og du vil faktisk også opleve, at mange mennesker kan være positivt stemte overfor E-cigaretter, hvis de aldrig har set en før!

Jorden destinationerDestinationer
I introduktionen lovede vi, at vi ville give jer en guide, der fortæller om eventuelle restriktioner i forskellige lande. Vi har derfor undersøgt forholdene i nogle af danskernes foretrukne lande at tage på ferie i. Igen bør du notere dig, at reglerne kan ændre sig fra år til år, hvorfor du selv bør undersøge landet på forhånd inden afrejse, således du ikke går galt i byen, ligesom nogle lande ikke indgår i denne liste.

Canada
Det burde ikke være et problem at medbringe E-væske i tolden, da man gerne må have til eget forbrug.

Cypern
På Cypern er det fuldt ud lovligt at benytte sig af sin E-cigaret, og der er ingen restriktioner forbundet med dette. Til gengæld bør du medbringe egne batterier, da disse er meget dyre og af ringe kvalitet på Cypern.

Egypten
Selvom E-cigaretter er ulovlige i landet, er det lovligt at dampe, hvorfor du sagtens kan gøre dette.

England
I England, og det øvrige Storbritannien, er det fuldt ud lovligt at dampe.

Frankrig
E-cigaretter er ligeledes lovlige i Frankrig, men der forekommer restriktioner i det offentlige rum, hvorfor du bør orientere dig om skilte og lignende. Således er der ofte forbud i parker, på stande og lignende.

Grækenland
Dampning er fuldt ud lovligt i Grækenland, og der findes ingen restriktioner forbundet med det.

Holland
For mange giver det næsten sig selv. E-cigaretter er naturligvis lovlige i landet med tulipaner og vindmøller, hvorfor man ikke bør bekymre sig om dette.

Italien
E-cigaretter er ikke særligt udbredte i støvlelandet, men der forekommer ingen restriktioner på dem.

Kroatien
I Kroatien er det ulovligt at benytte sin E-cigaret i det offentlige rum, og dette må således kun foregå i det private. Alligevel er der mange, der fortæller om, at loven dårligt nok blive håndhævet.

Malta
E-cigaretter er lovlige i den lille ø-stat. Til gengæld sidestilles E-cigaretter med tobaksprodukter, hvorfor de ikke må bruges i lukkede, offentlige fora.

Marokko
Lovgivningen er ret uklar på dette område i Marokko, men af række besøgende i landet vidner om, at det ikke er noget problem at bruge sin E-cigaret i landet, ligesom det også burde kunne lade sig gøre at få denne med igennem lufthavnen.

Norge
E-cigaretter og tilhørende dele af lovligt i Norge. Til gengæld er salg af E-væske med nikotin ulovligt, og du bør derfor medbringe dit eget, hvis du ønsker at dampe E-væske med nikotin, mens du er i Norge.

Sydafrika
Det samme gør sig gældende med Sydafrika. E-cigaretter er lovlige, men salg af E-væske med nikotin er ulovligt, hvorfor du ligeledes bør medbringe dit eget. Alligevel bliver E-væske med nikotin solgt i landet på stor skala.

Spanien
I Spanien er det lovligt at bruge sin E-cigaret. Der er dog en lang række offentlige steder, hvor man ikke må. Derfor bør du orientere dig i den by, du bor i.

Sverige
Det kaldes ofte for ”Forbudssverige” af os danskere, men E-cigaretter er trods alt lovligt. Det er dog således, ligesom i Norge, at salg af E-væsker med nikotin er ulovligt. Derfor: medbring dit eget.

Thailand
I Thailand er det forbudt af importere E-væske og E-cigaretter.

Tunesien
Loven er meget uklar på dette område, og det har derfor ikke været muligt at finde et svar for Tunesien.

Tyskland
E-cigaretter er fuldt ud lovlige hos vores naboer mod syd.

USA
Overordnet set er E-cigaretter lovlige i USA. Hver kommune og hver stat har dog mulighed for at lave sine egne regler på området, hvorfor du bør tjekke op på det specifikke område, du rejser til.

Vietnam
E-cigaretter og E-væske er fuldt ud lovlige i Vietnam. De er dog ikke særligt udbredte i landet, hvorfor du ikke bør regne med at kunne finde steder, hvor du kan købe reservedele og ny E-væske.

Østrig
Tidligere var der forbud mod E-cigaretter i Østrig, men dette forbud er nu blevet ophævet, hvorfor du kan nyde din E-cigaret i det centraleuropæiske land.

iSmoka Eleaf iStick 50w
iSmoka Eleaf iStick 50w

Ikke på lager