Chat with us, powered by LiveChat
🎃 20 % på alle søde smage 🎃
Køb nu

Dag-til-dag levering

Fri fragt over 350,-

5 stjerner på Trustpilot

Over et år siden

Alt du bør vide, når du rejser med E-cigaret

Alt du bør vide, når du rejser med E-cigaret

Er du en af de heldige, der snart skal på en rejse til udlandet? Og vil du gerne have din E-cigaret med på turen? Med denne guide får du al information du har brug for. Det gælder alt fra basal rejseforberedelse, til specifikke destinationer rundt omkring i verden.

Forestil dig dette. Du lander i fantastiske Singapore. Du går igennem de hyggelige gader og nyder de mange seværdigheder. Du har ikke dampet i et stykke tid, så derfor finder du din E-cigaret frem for at dampe lidt. Du inhalerer og nyder det dejlige hvæs i halsen, inden du blæser en flot, fyldig dampsky. Men pludselig mærker du en hård hånd på din skulder. Du vender dig rundt og ser en irriteret politibetjent. Inden du ved af det, er din ferie blevet ødelagt af en bøde på næsten 1.500 kr. Øv!

Eftersom regler og love for el-cigaretter varierer kraftigt fra land til land, er det vigtigt, at du kender til reglerne på din destination, inden du rejser; ellers risikerer du at få din E-cigaret konfiskeret, opleve et bødeforlæg eller endda en tur i fængsel. Sidstnævnte forekommer dog nærmest aldrig. Du bør du bide mærke i, at regler og love kan ændre sig med tiden, og du bør derfor holde dig up-to-date med lokale forhold og undersøge reglerne til din destination, inden du tager afsted. Alligevel kan du sagtens bruge denne guide som rettesnor, inden du rejser afsted.

Vi har udvalgt de bedste el-cigaretter fra Elekcig, som du med ro i maven kan tage med på din rejse:

 

 

Må jeg medbringe min E-cigaret på et fly?

Det korte svar er ”oftest, ja”. Langt de fleste flyselskaber tillader, at du kan medbringe din E-cigaret ombord på flyet i din håndbagage, men det er bedst at tjekke med det enkelte flyselskab, inden du rejser. Ønsker du - og må du - have din e smøg ombord på flyet, skal du være opmærksom på lækage fra clearomizeren, som trykket i kabinen kan forårsage. Pak derfor gerne servietter. Lækagen skulle gerne stoppe, så snart du lander

Kan jeg have en E-cigaret i min indcheckede bagage?

E-cigaret batterier er nu forbudt i al indchecket bagage på verdensplan. Derfor skal alle batterier placeres i håndbagagen.

Kan jeg bruge min E-cigaret på flyet?

Du kan lige så godt glemme det på forhånd. Næsten ingen flyselskaber tillader dig at bruge din E-cigaret ombord, og du kan også glemme alt om at smugryge på toiletterne, da røgalarmerne ombord på fly fanger alt. Qatar Airways er et af de selskaber, som slår hårdt ned på dette. Her er folk blevet smidt i fængsel for at bruge E-cigaretter på flyene. British Airways har for nylig forbudt salget af E-cigaretter på fly til Qatar, Oman, Saudi Arabien og Emiraterne på grund af lokale regulativer.

Kan jeg bruge min E-cigaret i lufthavnen?

Der er en smule mere håb at spore her – men så heller ikke mere. Enkelte lufthavne har således lounges og områder, hvor det er tilladt dampe. Dertil kommer, at der i mange lufthavne er rygeområder – både inde og/eller ude. Der findes dog også en lang række lufthavne, hvor dampning er forbudt, og hvor det således sidestilles med tobaksrygning.

Gennem sikkerhedskontrollen med E-cigaretter

Du kan i god ro og mag medbringe din E-cigaret gennem lufthavnens sikkerhedskontrol, hvis vi ser bort fra e-væsken i denne omgang. Den vender vi tilbage til. Sørg for, at batteriet er fuldt opladt og kan tændes. Det er faktisk et krav nogle steder.

Kan jeg medbringe den i transit gennem et land med forbud? 

Som oftest kan det godt lade sig gøre at medbringe E-cigaretten i transit i et land, hvor der ellers er et forbud. Dette kan eksempelvis være i tilfælde af, at du skal mellemlande i Qatar på en rejse til Australien. Du bør dog tjekke med dit eget flyselskab på forhånd for at være helt sikker.

Hvor kan jeg lovligt dampe?

E-cigaretter er forbudt i en række lande, men i mange af disse lande er forbuddet i større grad rettet mod sælgere end brugere. Singapore, eksempelvis, udsteder bøder på 200$ til enhver, der tages i at bruge en E-cigaret. Dertil kommer, at flere stater i USA har forbudt brug af E-cigaretter i parker og på offentlige arealer – eksempelvis New York.

Ha’ dette in mente, inden du rejser

Blot få informationer til inden du flyver. Det er en god idé at afmontere batteriet fra clearomizeren, samt at slukke for apparaterne på forhånd. Men der er en god nyhed: du behøver ikke at tage E-cigaretten op af din taske modsat eksempelvis iPads og bærbare computere, når du skal have din taske gennemlyst. 

Det er også en god idé at medbringe dine e-væsker i bagagen. I mange lande er det nemlig enten umuligt eller svært at få fingrene i E-væske. Dertil kommer, at udenlandske sælgere måske ikke lever op til samme kvalitetsstandarder som danske.

Husk, at det ikke er alle steder på kloden, at dampning er lige udbredt. Derudover er mange borgere i andre lande ikke godt informeret om produktet. Det kan betyde, at man bliver mødt med fordomme eller falske beskyldninger. Derfor bør du altid kende til fakta og være tålmodig. De fleste mennesker siger dog slet ikke noget til det, og du vil faktisk også opleve, at mange mennesker kan være positivt stemte over for E-cigaretter, hvis de aldrig har set en før! 

Her er de lande, du må medbringe din E-cigaret - og dem, du ikke må

I introduktionen lovede vi, at vi ville give jer en guide, der fortæller om eventuelle restriktioner i forskellige lande. Vi har derfor undersøgt forholdene i nogle af danskernes foretrukne lande at tage på ferie i. Igen bør du notere dig, at reglerne kan ændre sig fra år til år, hvorfor du selv bør undersøge landet på forhånd inden afrejse, således du ikke går galt i byen, ligesom nogle lande ikke indgår i denne liste.

Canada

Det burde ikke være et problem at medbringe E-væske i tolden, da man gerne må have til eget forbrug. 

Cypern

På Cypern er det fuldt ud lovligt at benytte sig af sin E-cigaret, og der er ingen restriktioner forbundet med dette. Til gengæld bør du medbringe egne batterier, da disse er meget dyre og af ringe kvalitet på Cypern.

Egypten

Selvom E-cigaretter er ulovlige i landet, er det lovligt at dampe. Du kan med andre ord dampe løs. 

England

I England og det øvrige Storbritannien er det fuldt ud lovligt at dampe.

Frankrig

E-cigaretter er ligeledes lovlige i Frankrig, men der forekommer restriktioner i det offentlige rum, hvorfor du bør orientere dig om skilte og lignende. Således er der ofte forbud i parker, på stande og lignende.

Grækenland

Dampning er fuldt ud lovligt i Grækenland, og der findes ingen restriktioner forbundet med det.

Holland

For mange giver det næsten sig selv. E-cigaretter er naturligvis lovlige i landet med tulipaner og vindmøller, hvorfor man ikke bør bekymre sig.

Italien

E-cigaretter er ikke særligt udbredte i støvlelandet, men der forekommer ingen restriktioner på dem. Her kan du måske højst møde et par forundrede blikke! 

Kroatien

I Kroatien er det ulovligt at benytte sin E-cigaret i det offentlige rum, og dette må således kun foregå i det private. Alligevel er der mange, der fortæller at loven dårligt nok blive håndhævet.

Malta

E-cigaretter er lovlige i den lille ø-stat. Til gengæld sidestilles E-cigaretter med tobaksprodukter, hvorfor de ikke må bruges i lukkede og offentlige rum.

Marokko

Lovgivningen er ret uklar på dette område i Marokko, men en række besøgende i landet vidner om, at det ikke er noget problem at bruge sin E-cigaret i landet, ligesom det også burde kunne lade sig gøre at få den med igennem lufthavnen.

Norge

E-cigaretter og tilhørende dele af lovligt i Norge. Til gengæld er salg af E-væske med nikotin ulovligt, og du bør derfor medbringe dit eget, hvis du ønsker at dampe E-væske med nikotin, mens du er i Norge.

Sydafrika

Det samme gør sig gældende med Sydafrika. E-cigaretter er lovlige, men salg af E-væske med nikotin er ulovligt, hvorfor du ligeledes bør medbringe dit eget. Alligevel bliver E-væske med nikotin solgt i landet i stor stil.

Spanien

I Spanien er det lovligt at bruge sin E-cigaret. Der er dog en lang række offentlige steder, hvor man ikke må. Derfor bør du orientere dig i den by, du bor i.

Sverige

Det kaldes ofte for ”Forbudssverige” af os danskere, men E-cigaretter er overraskende nok lovlige. Dog er salg af ligesom E-væsker med nikotin ulovligt ligesom i nabolandet Norge. Derfor: medbring dit eget.

Thailand

I Thailand er det forbudt at importere E-væske og E-cigaretter.

Tunesien

Loven er meget uklar på dette område, og det har derfor ikke været muligt at finde et svar for Tunesien. Så skal du til Tunesien er det en god idé at rådføre sig med rejse/flyselskabet.

Tyskland

E-cigaretter er fuldt ud lovlige hos vores naboer mod syd.

USA

Overordnet set er E-cigaretter lovlige i USA. Hver stat og hvert county har dog mulighed for at lave sine egne regler og restriktioner på området, hvorfor du bør tjekke op på det specifikke område, du rejser til.

Vietnam

E-cigaretter og E-væske er fuldt ud lovlige i Vietnam. De er dog ikke særligt udbredte i landet, hvorfor du ikke bør regne med at kunne finde steder, hvor du kan købe reservedele og ny E-væske.

Østrig

Tidligere var der forbud mod E-cigaretter i Østrig, men forbuddet er nu blevet ophævet, hvorfor du kan nyde din E-cigaret i det centraleuropæiske land.

Sådan skal du håndtere e-væsken på rejsen

Vi har nu gennemgået e-cigaretten og dertilhørende regler, men hvordan forholder det sig så med e-væske? Man bør være opmærksom på de regler, der gør sig gældende på flyveturen og i lufthavnen, så man ikke bliver stoppet og får sin E-væske konfiskeret i lufthavnen. Vi gennemgår de grundlæggende regler og retningslinjer, og hvordan du sikkert og nemt kan få din E-væske med igennem lufthavnen og på flyet.

Kom korrekt igennem sikkerhedskontrollen med din e-juice

Det kan være svært at vide, om man gerne må have sin E-væske med op i flykabinen, når man tænker over, der generelt er regler for flydende væsker, når man skal flyve. 

Der gælder dog de samme regler for E-væske som for alle andre væsker – eksempelvis parfumer, hårgele, shampoo og lignende. E-væsken skal derfor ikke være mere end 100 ml pr. flaske, og væskerne skal opbevares i gennemsigtig og genlukkelig plasticpose, der har et rumfang på maksimalt én liter. Poserne kan købes i flere supermarkeder, butikker som Tiger og Normal og i selve lufthavnen i mange tilfælde. Der bør være rigeligt med plads til E-væske til personligt brug – også selvom ferien strækker sig over et par uger. 

Bemærk i øvrigt, at reglerne for sikkerhedskontrollen gælder pr. person. Hvis I rejser flere sammen, kan I derfor gange mængden af væsker op med antallet af passagerer.  Du bør være opmærksom på, at væsker med faresymbol ikke er tilladt at medbringe som håndbagage uanset størrelse.Hvis dine væsker indeholder et advarselssymbol (dødningehoved), kan nogle lufthavne konfiskere din væske, selvom at væsken er lovlig og under 20 mg/ml. Derfor bør du undersøge din rejsedestination, da du kan være ude for, at det er bedre at pakke væsken i din indchecket bagage. 

 

Nedenfor er der udvalgt vores mest populære e-væsker på 10ml

 

 

Undersøg destinationens regler angående e væske

Det kan altså være et problem at medbringe sin E-væske, men ikke sin E-cigaret i danske lufthavne. Der kan nemlig være tale om farligt gods, så derfor er det vigtigt at holde øje med advarselssymbolet. Du bør dog undersøge det enkelte land, du ankommer til på forhånd, da der kan være særlige love og regler i forhold til E-cigaretter og væske. God rejse!