10 spørgsmål fra nybegyndere

Er du ny til E-cigaretter? Eller er du ikke begyndt endnu? Så har du sikkert nogle spørgsmål, hvor du ønsker et svar. 

 
Ny til e-cigaretter?

 

1. Hvordan fylder jeg E-væske på min cigaret?

Alt afhænger i bund og grund af hvilken E-cigaret du anvender..

A. En cigaret-lignende E-cigaret skal du ikke opfylde. Her anvender man ”kapsler” eller ”filtrer” som indeholder væske, og disse skruer du bare på batteriet og inhalerer. Det bliver ikke nemmere!

B. En væskebeholder, ligegyldigt hvilken type du bruger, fungerer altid sådan:

i. Lad ikke E-væske komme ned i det lille rør i midten

ii. Lad den fyldte væskebeholder stå i 5 minutter inden du begynder at dampe på den, for at lade væsken trænge ind i væggen.

 

2. Hvor meget koster det at bruge en E-cigaret?

Startomkostninger

Spar penge

For at komme i gang med E-cigaretter, er omkostningerne meget små. Hos Elekcig.dk kan du få et eGo-CE4 Single sæt for bare 149 kr.


Når du så føler dig sikker og har fundet ud af at E-cigaretter er noget for dig, så er min anbefaling at du opgraderer til en tank med BDC/BVC coil. Det giver mere smag og mere damp, og så er du sikker på at få det meste ud af din E-cigaret. Min anbefaling vil være at du opgraderer til iSmoka Eleaf iStick kit.

Du vil se mange brugere af E-cigaretter som bruger langt flere penge, end det jeg lige har nævnt – men når jeg snakker med vores kunder, så oplever jeg at mange er meget tilfredse med deres standard-udstyr. Så derfor.. Vær sikker på at E-cigaretter er noget for dig inden du investerer i dyrt udstyr!

iSmoka Eleaf iStick 30w
iSmoka Eleaf iStick 30w

369,00 kr
eGo-C1+ 1100 mAh Single Kit (eGo-CE4)
eGo-C1+ 1100 mAh Single Kit (eGo-CE4)

149,00 kr

Brugsomkostninger

Væskebeholdere og coils

Du kan købe en ny CE4 V2 clearomizer for bare 19 kr hos Elekcig.dk. Men det er faktisk billigere i længden hvis du køber en lidt dyrere væskebeholder med udskiftelige coils. Det skyldes at coils ikke varer for evigt (de kan fungere i alt fra nogle få dage til en måned, eller mere). Hvis du vælger en væskebeholder med udskiftelige coils, som fx Unimax, vil tanken være lidt dyrere, men til gengæld, skal du kun bestille coils til den regelmæssigt, hvilket er en mindre omkostning.


Coils er lette at udskifte – her ser du til eksempel hvordan vi udskifter coils i CE4 V3 clearomizer:

E-væske

Omkostninger til E-væske kan variere meget da det afhænger af din E-cigaret og hvilket mærke du ønsker E-væske fra. Med det sagt, så vil de fleste 20-om-dagen rygere kunne bruge omkring 10ml på en uger, hvilket er en omkostning på 25kr om ugen – Det vil altså betyde kun 100kr om måneden. 

 

Batterier

Batterier er noget sværere at udregne, da deres levetid varierer. Jeg mødte forleden en af vores kunder i København, og hans batteri fungerede stadig uden fejl efter 2 år. Normalt vil jeg mene at et batteri skal udskiftes efter 6-12 måneder. Nogle kunder oplever fejl efter et par uger, men så udskifter vi selvfølgelig dit batteri gratis.

Standard-batterier som eGo batterier starter fra 79 kr, og det vil som udgangspunkt ikke koste dig mere end 300 kr per år hvis du anvender disse. Hvis du derimod vil forsøge dig med variabel volt batterier som fra Spinner 2, så vil du kunne forvente en årlig omkostning på 600-700 kr.

eGo batteri 2200 mAh
eGo batteri 2200 mAh

Fra 119,00 kr
eGo batteri 1300 mAh
eGo batteri 1300 mAh

109,00 kr
eGo batteri 1100 mAh
eGo batteri 1100 mAh

89,00 kr
 

3. Vil jeg spare penge?

Grundet de høje afgifter på cigaretter, så er du garanteret at spare (mange) penge. Faktisk kan du spare over 13.000 kr om året hvis du i dag ryger en pakke om dagen.

4. Er det bedre end cigaretter?

Forskere har fortalt os, at grunden til, at E-cigaretter  kan være bedre for helbredet, forklares i, hvordan de fungerer i praksis. 

Cigaretter er dårlige for dig, da de producerer røg. Eftersom røgen køler ned, producerer den kulilte og tjære.

E-cigaretter fordamper nikotin i stedet for at brænde tobak. Det er ikke  sundt, men eksperter anslår det til at være  bedre for dig end normale cigaretter.

5. Virker E-cigaretter? Vil det hjælpe mig med at kvitte smøgerne? 

I en undersøgelse blandt vores kunder med hele 2000 besvarelser, kunne vi se følgende:

  • 85% af de adspurgte bruger i dag kun E-cigaretter
  • 14% af de adspurgte har skåret ned på deres cigaretbrug, ved hjælp af E-cigaretten
  • 1% af de adspurgte er helt stoppet med både E-cigaretter og cigaretter

E-cigaret undersøgelse - Har E-cigaretter hjulpet dig af med cigaretterne?


Udover det, så kan hele 92% af de adspurgte mærke en fysisk forbedring efter de er skiftet til E-cigaretter. 

6. Hvilken nikotinstyrke skal jeg vælge?

Et af de spørgsmål vi oftest får er hvilken nikotinstyrke man skal vælge. Vi anbefaler:

1. Start med en styrke som er lidt højere. Hvis du ligger mellem 12mg og 18mg, så vælg 18mg. 
2. Vær åben overfor at forsøge med forskellige nikotinstyrker (De fleste E-cigaret brugere sænker deres nikotinstyrke over tid).

Her er vores guide til valg af nikotinstyrke:

0 mg - Indeholder ikke nikotin, kun smagsaroma.

6 mg - Til dig, der har røget mindre end 10 cigaretter om dagen

12 mg - Til dig, der ryger ca. 10-15 light cigaretter om dagen

18 mg - Til dig, der ryger ca. 20 cigaretter om dagen

24 mg - Til dig, der er storryger eller som har røget uden filter

7. Hvilken type E-cigaret skal jeg have?

Nogle dampere vil have en E-cigaret som ligner en cigaret. Vi har også denne type i vores sortiment, men vi vil til hver en tid anbefale E-cigaretter med en tank. Følelsen og smagen er bedre, du kan vælge blandt utallige smagsvarianter og det er billigere på den lange bane.

Med det sagt, så har vi også mange kunder der har brug cigaret-lignende E-cigaretter som Hangsen Onetime i årevis og som er tilfredse med dem. Mit bedste råd er derfor at du bruger den E-cigaret som virker for dig.

Hvis du ønsker en E-cigaret med tank hvor du kan påfylde E-væske, og hvis dampen og smagen er vigtig for dig, så vil jeg anbefale at gå efter en med variabel volt fra starten af. Eleaf iStick TC 40W Sub-ohm Kit kunne være en meget god idé.


Her er nogle af vores bedst sælgende e-cigaretter: 
Eleaf iStick Pico 75W TC Full Kit
Eleaf iStick Pico 75W TC Full Kit

389,00 kr

8. Kan min E-cigaret antænde sig selv?

At bruge den forkerte oplader til sit E-cigaret batteri, er grunden til næsten alle uheld med batterier. Det værste du kan gøre, er at bruge strømstikket fra din iPhone.

Ikke alene kan opladning med den forkerte oplader føre til uheld – det vil også fjerne alle garantier fra forhandleren.

Når du køber fra os, vil både batteri og oplader have en overopladning-beskyttelse. Men, intet er 100% sikkert hvis det anvendes fejlagtigt, så derfor bør du anvende en oplader der er beregnet til E-cigaretter.

Vi anbefaler:

1. Brug aldrig et skadet eller defekt batteri

2. Hold batterier væk fra ekstrem varme eller kulde

3. Lad ikke batterierne få direkte sollys

9. Kan jeg bruge min E-cigaret indendørs?

Der er endnu ikke en fast lovgivning om at du ikke kan anvende din E-cigaret indendørs. Dog har nogle sygehuse og andre institutioner indført et rygeforbud som også omfatter E-cigaretter. 

Hvis du er i tvivl, så spørg dig til råds der hvor du befinder dig.

10. Hvor mange sug skal jeg tage?

Når du ryger en cigaret, så vil du opleve at den stopper, selvom du ønsker det eller ej. Ironisk nok, så betyder den høje pris på cigaretter (som er der for at rygere skal stoppe), at rygere ikke vil spilde noget! 

Der er intet korrekt svar til hvor mange sug du skal tage før dit behov er dækket. Det skyldes at undersøgelser har vist at rygere er selv-dækkende – hvilket betyder at rygere selv indtager den nikotin de har brug for og ikke mere. Når det er sagt, så vil du nok opleve at du tager færre sug af din E-cigaret, men du gør det oftere, eftersom du kan dække dit behov over tid i stedet for at ryge en hel cigaret hver halve time.


Har du andre spørgsmål du tænker en begynder behøver svar på? Så giv mig endelig besked!